El Periódico avança avui que la Generalitat vol doblar el nombre de places de Medicina. Davant de la xifra de 100 estudiants més cada any fins el 2015, que és la proposta, la comissió d’experts diu que es pot fer augmentant les places a les facultats existents o creant una de nova. Jo davant de la xifra d’augmentar uns 800 estudiants, ni tinc dubte. Això no ho poden absorbir les facultats actuals. Davant d’això jo crearia un centre a l UdG, immediatament, i un altre a la UPF. Tot i això caldria veure si s’augmenten les instal·lacions existents o es deixa actuar a la UIC. Són moltes places. Això s’ha de fer, però, amb perspectiva de futur. En aquest punt si que puc parlar poc, em manquen dades.

La Razón ens parla de la presentació de l’informe CYD a Barcelona. No hi vaig poder assistir perquè l’obligació docent m’ho va impedir. Em va saber greu. Ja he fet alguns comentaris sobre el tema, especialment sobre un dels punts tractats pel document, el govern de les universitats. Jo ja “m’he mullat”.

El País recull les declaracions fetes pel secretari d’Estat d’Universitats i Recerca del MEC al Congrés del Diputats en una compareixença ahir. Va dir que la despesa en educació superior creixerà en 3.000 milions d’euros i que l’informe de la comissió de finançament es coneixerà probablement a final de mes. Jo soc de la comissió i això encara no està tancat. Potser ens convoquin d’urgència. ABC també recull les declaracions de Quintanilla. Diu que va parlar d’augmentar els recursos per a R+D i els ajuts pels estudiants Erasmus.

ABC i Cinco Días ens parlen de la inauguració de la Xarxa de Supercomputació espanyola, basada en el Marenostrum.

2 respostes a “Notícies d’universitats, recerca i TIC de la premsa del 14 de març”

  1. a 16 març 2007 a les 10:09 Laia

    Ara per ara, no es pot ni es crearà cap nova facultat de medicina. A part de ser una inversió caríssima, és absurd en aquests moments crear nous títols de llicenciatura, ja fa dos anys que els del MEC no admeten homologacions noves, només es tramiten les que estaven pendents (Disposició transitòria primera.3. RD55/2005). L’any passat ja es van augmentar places de medicina i ara cal esperar a tenir el mapa de graus a la mà per pensar en altres possibilitats. Pel que fa a si és necessari augmentar encara més les places de nou ingrés o si el que cal és finançar més places a algunes especialitzacions, és un tema polèmic i existeixen visions diferents. Tenim un nombre de metges per habitant més elevat que a molts països europeus…

  2. a 16 març 2007 a les 10:44 enriccanela

    Tens raó Laia, però l’informe fet pel Ministeri de Sanitat i passat pel MEC i vist pel Consejo de Coordinació Universitària diu que calen més places i de fet augmenta l’entrada a totes les Facultats de Medicina espanyoles. Ja s’ha fet.
    Crear una Facultat nova porta més temps que el necessari per aprovar el Pla d’estudis amb la nova normativa, pensa que Medicina té directives europees i això anirà a tota velocitat. Els decrets sortiran a l’abril, suposo. POdríem tenir un nou pla de Medicina el curs 2008 – 2009. Dubto que aleshores tinguessim una Facultat nova, corrent molt i aprofitant coses potser també a finals del 2008.
    En síntesi, per a mi no hi ha cap problema de temps ni d’impediments d’homologació, només és una qüestió política i de diners.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació