Enric I. Canela

He llegit a Universia que Salvador Barberà, catedràtic d’Economia de la UAB, ha estat investit doctor Honoris Causa per la Universitat Pablo de Olavide. No puc valorar gaire la trajectoria de Barberà en l’àmbit de l’ecnomia, però si dir alguna cosa de la seva trajectoria política.

Va posar en marxa, sota la direcció d’Andreu Mas-Colell, el programa ICREA. Ho va deixar per ser Secretari General de Política Cienfífica al MEC. Pooser molts el criticaran, però, sota la meva opinió, va fer una molt bona tasca. Fer funcionar sense recursos adequats i revifar la Secretaria té mèrit. Un exemple de bona feina és haver posat en marxa la convocatòria de equipaments singulars. Jo li reconec i li agraeixo. La política és poc agreïda i molta gent es deixa la pell per tal que les coses funcionin.

2 respostes a “Salvador Barberà Honoris Causa”

  1. a 18 març 2007 a les 4:41 David

    Jo sí que conec en persona al Salvador Barberà (fou professor meu i vaig ser el seu ajudant en una assignatura de llicenciatura) i polític. Sempre ha tingut la capacitat de fer coses més que notables amb uns recursos minsos, si no inexistents. I a més, cosa admirable, ho feia per convicció personal.

    A nivell acadèmic és un dels principals investigadors en economia que ha donat l’estat espanyol, tot i que l’àrea de recerca en que s’ha especialitzat, la teoria de l’elecció social, no sigui precisament una de les mes agraïdes i/o comercialitzables de l’economia.

  2. a 18 març 2007 a les 5:27 enriccanela

    David,
    Jo també el conec en persona si bé només en el vessant polític o hestor, des de que va ser director d’ICREA i també ja com a secretari general de Política Científica. ÉS en aquest últim aspecte en el que el vaig veure fer el que dius. Tirar endavant en circumstàncies, penso que adverses

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació