Divendres El Punt i ABC van publicar que les universitats catalanes s’afegeixen al pla de pensions del govern de la Generalitat.

El Peródico comentava divendres, en breu escrit, les dificultats dels científics joves per exercir al nostre país. Mentre El Punt comentava que el 40% dels científics estrangers que s’interessen per Catalunya hi acaben instal·lant-se

En el debat sobre si cal i on s’ha d’instal·lar uns nous estudis de Medicina, El Periódico del dissabte la UPF promet fer una carrera amb un perfil nou. Al mateix temps, la rectora de la UdG reivindica que Girona ha de tenir el mateix tracta que Tarragona i Lleida i tenir doncs estudis de Medicina. El debat no s’acabarà fins d’aquí molt de temps.

Josep Huguet a La Razón parla del pacte nacional per la recerca, parla del nou mapa de titulacions i diu que no li toca dir si es tanquen o no titulacions iq ue les universitats fan el que volen amb els seus diners, i parla del traspàs de les beques, més o menys que sense diners no les volem. Diu que l’Estatut diu que s’han de traspassar. Quan va dir Estatut les rialles dels de La Razón se sentien a Groenlàndia.

El Punt diu avui que s’han guardonat amb el premi Barcelona d’Ofici Enprenedora dues empreses biotecnològiques del Parc Científic de Barcelona. ABC també recull la not´cia.

La Vanguardia diu que la manca de metges apresa al govern a ampliar l’oferta de places universitàries. La not´cia és la que va sortint cada dia, però el que em sorprèn és que hagi calgut que a Madrid ho diguessin perquè a Catalunya es posi tothom a dir-ho. La manca de metges depèn del que digui Madrid? Si és cert que el nombre de places depèn del Ministeri de Sanitat i Consum (bé, més o menys), però també que aquestes coses es poden preveure i que si manquen, es podria estar a punt per començar immediatament.

El Economista ens parla avui dels préstecs universitaris per fer màsters. Una altra notícia ja molt llegida. Hi ha diaris que deuen publicar les notícies després de llegir-les en altres diaris. Si fessin resums destacant coses com faig ara jo, ho entendria, però, empreses periodístiques? Només els deu preocupar quina és l’última cosa que ha dit l’Acebes (o el Rubalcaba).

Una notícia de beques, però més actual, la publica El País fent-se ressò de les conclusions de la càtedra UNESCO de la Universitat Politècnica de Madrid. Volen que Espanya es comporti com altres estats.

El País recull que els TEUs demanen ser Titulars d’Universitat pràcticament sense tràmits, però estaria bé que demostressin si saben fer recerca, no? Probablement la majoria estan en condicions i no hi hauria d’haver cap problema, però i els que no?

El País diu que els resultats dels estudiants comptaran en l’avaluació del professorat. Propòsit de l’ANECA explicat per la seva directora Gemma Rauret. Està bé, però poden les universitats triar els estudiants o s’han de menjar tot el que aquestes proves inútils denominades PAAU deixen passar. Amb el màxim respecte als estudiants que no tenen la culpa d’aquesta situació demencial en la que no cal saber, Criteri, que no quedi ningú suspès així no hi ha soroll al carrer.

Cinco Días publica que els laboratoris farmacèutics com Uriach, Ferrer i esteva estan canviant els seu accionarat per poder mantenir el nivell de recerca. Els hi calen recursos per competir.

Cinco Días parla d’AIDIT. Diu que acredita empreses de biologia i aeronàutica. De fet acredita de tot tipus, però és bo que se’n parli. Al país l’interessa que la gent sàpiga com funciona AIDIT i la magnífica tasca que fa per facilitar les desgravacions fiscals de les empreses que fan R+D+i. A veure si en Solbes se n’assabenta i deixa d’intentar tallar aquestes desgravacions.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació