El País recull la notícia del pacte entre CiU i el PSOE per facilitar que el professorat universitari pugui crear empreses spin off sense haver de renunciar, pràcticament a mig sou, o regalar la seva feina. Porto, amb altres companys, més de 2 anys lluitant per això. Espero que sense més traves del Ministri d’Administracions Públiques que confon una empresa spin off amb una empresa constructora amb interessos foscos o amb una empresa de neteja a la que el professorat li pugui assignar contractes de favor. La majoria no deuen saber que és i com funciona la universitat. Altra cosa és el MEC, ells si que saben de què va.

El Mundo recull l’opinió d’un expert que ens diu que Brussel·les exigeix modernitzar les universitats i els experts ens parlen de diners. Jo que una mica en sé d’això, els diria, si pogués, als expert que el problema no és de diners. Hi ha moltes més coses a resoldre. Ah! I el paper de la universitat no és ficar la gent al lloc de treball.

El Mundo parla de la rigidesa del sistema espanyol de beques. Si. Certament Espanya és rígida en tot. Tots iguals, igualitarisme per sobre de tot, un gran error.

El Mundo parla també de Catalunya i de què cada vegada més l’oferta de fora de l’àrea de Barcelona és important. Si i cal fomentar-la però ben pensada. La inversió fora de Barcelona ha donat fruits de qualitat i ha fet créixer el conjunt de Catalunya.

I El Mundo parla de crisi, menys universitaris joves cada vegada. Bé, segurament vivim una nova situació. La natalitat va caure i fins que no arribin els fruits de la immigració serà així, tot i que, com diu aquest diari, augmenten els Esrasmus i els postgraus. Veurem com evoluciona això, però no ho farà bé si la reforma no es fa adequadament. El risc de no fer-ho bé és que tinguem la universitat dels pobres.

El Periódico diu que Catalunya atrau als estudiants europeus. Està bé, però cal millorar moltes coses. El tema de les residències és greu. Manca habitatge per als estudiants.

El Diari de Girona diu que Huguet descarta estudis de Medicina a la UdG el curs vinent. Lògic, però caldria garantir-los per al 2008-2009 i amb el pla d’estudis adaptat a Bolonya. Crec que per aquest curs tindrien poc sentit. La UdG hauria de posar el pla d’estudis a sobre de la taula de la Comissionada abans del mes d’octubre.

2 respostes a “Notícies d’universitats, recerca i TIC de la premsa del 21 de març”

 1. a 21 març 2007 a les 8:13 Miquel

  Tenim un problema! Què és una Facultat? Què són uns estudis superios? Docència i recerca… És evident que la UPF té una bon aestructura de recerca biomèdica… Què es faria a la UdG? Medicina bàsica? Assistencial? Es deixaria la rercerca més biomèdica per a la UPF?

  Si es fa medicina a Girona, que es faci bé. Un bon mapa universitari és el que cal. (no sóc gaire expert en estudis de la salut)

 2. a 22 març 2007 a les 1:17 enriccanela

  El Trueta pot fer perfectament la part clínica. Per a la bàsica caldria complementar algunes coses. El tema és si cal incrementar la Biomedicina a Catalunya. Jo crec que hi ha nivell i molts professionals que encantats potenciarien la UdG. Justament tenim gent formada de sobres.
  Jo apopstaria a ulls closos, però cal invertir.
  La UPF pot fer-ho perfectament, però jo segueixo defensant l’expansió. De totes formes per la manca de places que diuen que hi ha i vist el nombre d’investigadors per càpita de Catalunya no passaria res si s’obrissin les dues. Espansió, manca recerca en ciències.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació