Enric I. Canela

Avui les notícies dels diaris, com passa sempre que hi ha el Saló de l’Ensenyament, ara Estudia’07, se centren en tota aquesta temàtica que, francament, no m’interessa gaire.

Només hi ha una notícia que m’interessa. És la que publica El País en relació a la LOU. Ens explica que la LOU es va aprovar ahir al Senat. Aquest diari destaca:

1.- Que es faran públiques les avaluacions que facin els estudiants al professorat

2.- Que es faran públics els currículums dels membres de les comissions que jutjaran les acreditacions del professorat funcionari.

3.- Que el professorat funcionari podrà tenir accions, més del 5%, i estar en els òrgans de direcció de les empreses spin off creades com a resultat de la recerca universitària, amb condicions, si, però ara podran.

Aquest últim punt el destacava jo ahir. Aquest és un dels temes que crec més importants per dinamitzar el sector d’R+D i, ho sé bé, ha costat molt incorporar-ho.

Així doncs, efectivament, ahir al vespre es va aprovar la LOU al Senat, amb modificacions, però tal com ha quedat el Congrés la tramitarà sense canvis, vol dir que ja tenim text definitiu. Tan bon punt surti el text publicat faré una anàlisi dels temes i les previsions sobre el seu desenvolupament immediat i sobre els seus efectes sobre el sistema.

La veritat és que des d’aquí hem aconseguit millorar el text i crec que ha sortit un document molt raonable tot i que alguns aspectes cabdals no s’han ni tocat. La realitat és que no és una qüestió de partits, el govern de les universitats seguirà sense canviar de forma substancial i mentre no ho faci, no farem res de bo.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació