Enric I. Canela

Diumenge Xavier Vendrell va fer una proposta, imagino que com a vicesecretari general d’ERC, dient que ERC faria president de la Generalitat a Artur Mas a canvi de la convocatòria d’un referèndum d’autodeterminació.

Artur Mas ha respost, imagino que astorat, que està disposat a discutir amb els màxims dirigents republicans del dret a l’autodeterminació, al Parlament i no a través de declaracions en una calçotada perquè “no és un tema que es pugui frivolitzar o improvisar”. Té raó en Mas cal parlar seriosament del tema.

ERC, suposo que espantada, s’ha tirat endarrera. Una llàstima perquè som molts els que creiem que cal explorar totes les vies per aconseguir la nostra sobirania. Si el Quebec o Montenegro poden fer-ho, per què no ho podem fer nosaltres? Jo crec que és ara ERC la que ha de madurar i analitzar seriosament la seva proposta i arribar amb CiU a una fórmula que permeti tirar endavant el referèndum.

Ara, digui el que digui ERC, per molt legítim que sigui fer un referèndum per autodeterminar-nos, que ho és, és il·legal a Espanya, i malauradament no podem fer gaire fins que no arribem a disposar dels mecanismes adequats.

Deixem-nos de tonteries i de jugar al gat i la rata. Això és massa seriós. Unim el nacionalisme per a les coses importants. Fixeu-vos que en la defensa del centralisme no hi ha fissures entre el PP i el PSOE, en altres coses es mataran, però en això hi coincideixen sempre. El destí de Catalunya és massa important per fer tacticismes inútils. Quan tinguem la sobirania, si cal, ja ens disputarem el govern.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació