Aquests dies hi ha hagut una especial dedicació al Saló de l’Ensenyament i poca a altres coses.

El Economista publica el dissabte una entrevista amb Ramon Adell Catedràtic de la UB i president de l’Associació Espanyola de Directius. Ens parla dels sous i el treball dels directius.

El Mundo de dissabte publicava un interessant article sobre els dubtes que per a molts científics ens ofereixen els índex d’impacte de les revistes. Es bassa en un article de la revista British Medical Journal.

ABC de diumenge publicava un article sobre la lluita contra l’endogàmia a la UAB. Aquest article justament té a veure amb la polèmica de la que parlàvem l’altre dia al bloc en l’article Problemes per als investigadors de la UAB i que van merèixer algun comentari. Caldrà llegir la lletra petita.

El Mundo de diumenge parlava de la reforma de Bolonya i diu, per exemple, que els nous estudis seguiran el model britànic. Això és justament el que defensem, però per fer-ho cal que modifiquem moltes coses, entre elles el model de professorat que imparteix docència, la seva dedicació i que realment creem tutories model britànic. Només són algunes coses. Canviar el cervell de alguns companys ancorats al model antic costarà més. El País parla avui de la reforma de Bolonya i de com seran les noves carreres. Parla de les matèries bàsiques (que no seran exactament aquestes). Ha agafat el document del MEC i ho ha resumit força bé.

L’AVUI ens parla avui de la reforma del Campus Sud de la Diagonal. Explica la reordenació en la que intervenen la UPC, la UB i el Barça. Creixerà l’edificació i les zones verdes. Ara són marrons.

Expansión fa un interessant article sobre les relacions universitat empresa i el finançament universitari. Entre altres recull moltes opinions meves sobre el model de finançament que cal seguir. Vaig mantenir una llarga conversa amb la corresponsal Pilar Riaño i ha fet un bon article.

Les ciències que cal saber, un article de El País on els experts es qüestionen si és a base d’assignatures divulgatives que millorarem la situació. Jo crec que no. Cal avaluar coneixements. Sense esforç no s’aprèn.

Expansión explica que Advancell ha aconseguit un milió d’euros per investigar nous fàrmacs.

El País publica que hi hauran més beques però els imports congelats. Fa un quadre molt interessant on mostra la misèria en que ens movem. Tenint en compte que Espanya té superàvit pressupostari, podríem anar més enllà.

Cinco Días parla dels ajuts del Pla Avanza per a la difusió de les TIC.

Expansión fa una petita nota sobre l’enquesta d’Eurostat sobre R+D de la que parlava divendres en aquest bloc. Com jo posa de manifest l’estancament europeu.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació