Enric I. Canela

Expansión (i 2), El Punt i El Mundo publiquen avui que segons un estudi de la revista Forbes, Madrid tenia el 50% de les seus de les filials de les multinacionals a Espanya, mentre que Catalunya només el 27%.

Només guanya Catalunya en les empreses questan lligades a l’activitat productiva catalana.

El poder polític i la concentració de centres de decisió a Madrid és letal per a l’economia de Catalunya.

2 respostes a “Catalunya perd pes respecte a Madrid”

  1. a 28 març 2007 a les 5:39 Mireia

    No només a nivell econòmic, també a nivell cultural Catalunya s’està deixant perdre moltes oportunitats, en els darrers anys Madrid està guanyant molts punts a la “Barcelona cosmopolita i multicultural” de les Olimpíades. I, si és qüestió de culpes, a vegades el problema és en bona part nostre. Ens cal obrir els ulls i ens cal un pla estratègic per desenvolupar polítiques serioses, encarades a la potenciació de la nostra educació, cultura i inversions. Cal que el fet diferencial (que afortunadament hi és) ens serveixi per buscar solucions conjuntes, no per anar cadascú a la seva (una cosa últimament molt “nostrada”, d’altra banda). Felicitats pel bloc.

  2. a 28 març 2007 a les 6:46 enriccanela

    Moltes gràcies Mireia,
    Et dono totlament la raó, la manca d’acord nostre és la causant de molts dels nostres mals. No ens posem d’acord a l’hora de decidir per on passarà una carretera i a Madrid aprofiten per no pagar-la o la Generalitat per endarrerir-la. Tampoc no ens posem d’acord a l’hora de reivindicar i exigir allò que ens correspon i d’això se n’aprofiten els centralistes.
    Si tots alhora exigissim determinades coses s’acabaria la broma.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació