Enric I. Canela

El dia 30 es va publicar per Eurostat l’enquesta de Ciència i Tecnologia sobre les indústries d’alta tecnologia que comprèn les farmacèutiques productes mèdics i computadores. A l’any 2003, a Finlàndia i Irlanda aquestes empreses aportaren el 25,3% i el 22,6% del valor afegit de tota la indústria del país. A Espanya únicament el 5,8%. Espanya només està davant de Xipre, Romania i Eslovàquia. A Portugal va ser del 6,1%.

El dia 31 es va publicar un estudi sobre l’R+D en el sector farmacèutic. A Espanya només el 10% de tot el sector està en el grup de l’alta tecnologia. Espanya va créixer molt però només en el sector serveis i no en la indústria; és a dir, poc valor afegit.

Els resultats són francament deplorables. Si no es posa ràpidament remei, tenint en compte que la construcció caurà, la situació pot arribar a ser insostenible.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació