Aquest matí en parlava. La dimissió del director general de Recerca surt a la premsa. Curiós perquè ja fa molt que es va produir. L’AVUI li dedica un ampli espai. També ho recull el diari El Singular Digital. Diuen que per desavinences amb el conseller Huguet. De fet fa temps que la cosa no rutlla. El subdirector de recerca, en Josep Maria Vilalta, va marxar amb l’Associació d’Universitats Públiques de Catalunya.

L’ABC explica que, com a mínim, la meitat del professorat universitari haurà de ser doctor. Consumer d’Eroski, al seu web, també parla d’aquest tema. També que el 60% del percentatge de doctors haurà d’haver acreditat l’avaluació positiva per part de la Agencia Nacional de Evaluación de la Calidad y Acreditación (Aneca) o de l’òrgan autonòmic corresponent, l’AQU a Catalunya. Les universitats privades tenen sis anys per fer-ho i les públiques i els centres adscrits a les públiques quatre. La LOU també diu que el professorat funcionari de la universitat pública no podrà treballar al mateix temps en una privada o centre adscrit privat. L’ABC també diu que aviat sortiran els decrets de desenvolupament de les noves titulacions, i els estatuts del professorat funcionari i el dels estudiants. També els de la Conferència General de Política Universitària, el del Consell d’universitats i el del Registre de centres i titulacions. També parla del finançament que haurà d’estar enllestit aviat.

El Punt recull l’opinió dels estudiants sobre la LOU. En general molt insatisfets inclosos els del PSOE.

L’ABC recull l’opinió de César Nombela, antic president del CSIC. Diu que no representa cap avenç.

Diferents diaris (El País, ABC, Cinco Días, El Economista, La Razón) es fan ressò de l’informe Políticas e instrumentos para la investigación en España: aspectos clave y recomendaciones encarregat a l’OCDE. L’informe, molt crític, recomana que Espanya reforci els sistema de recerca i elimini els entrebancs per a la contractació d’investigadors estrangers. El secretari d’Estat Miguel Ángel Quintanilla el va presentar ahir i va repassar les iniciatives que està prenent el govern espanyol.

Per la seva banda El Economista recull l’elogi de Brussel·les pel fet que Espanya dobli els diners dedicats a la recerca gràcies al Fons Europeus Estructurals i de Cohesió.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació