ABC i La Razón parlen dels enginyers superiors i la guerra que han encetat contra el MEC. Els enginyers argüeixen que el MEC vols suprimir la seva titulació. En realitat equipara quant a titulació el Grau tant per als actuals enginyers tècnics com pels enginyers superiors. Aquest és un problema mal plantejat des del primer moment, època PP, i mal resolt actualment, època PSOE, i que cal resoldre bé seient a tothom a parlar. El model que cal seguir és el dels països del nord i oblidar-se dels francesos, però el corporativisme d’alguns col·legis professionals ho impedeix. Es barreja la titulació acadèmica amb les competències professionals, problema espanyol endèmic. I el PP ho aprofita ara per posar-se contra el govern quan els primers a generar el problema van ser ells. Era ministra Pilar del Castillo. I ho sé perquè jo mateix vaig dir-li en aleshores Secretari d’Estat, Julio Iglesias, que això s’havia de resoldre separant el tema de les enginyeries de la resta, però a Espanya li agrada homogeneïtzar i tracten igual a una titulació de Filosofia que a una de Geologia. No pot ser. Confio en la intel·ligència d’alguna de les persones que avui estan a prop del president del Govern per resoldre aquest problema abans que es torni més greu.

El Mundo diu que la universitat no és atractiva per les millors ments perquè paga poc. El Mundo tan amic del PP no recordo que fes cap campanya per ajudar a resoldre aquest problema, que és real. També és veritat que hi ha un altre que condiciona la solució. L’incompetent cobra igual que el que es trenca les banyes treballant. Ja se sap, l’homogeneïtzació espanyola. La diferència espanta.

“Los boloñeses y los otros” curiós article que publica El Mundo sobre la reforma de Bolonya. Jo soc bolonyès.

El Mundo analitza el que reforma la modificació de la LOU. Curiosament diu que reforça les comunitats autònomes. Una mica si, però… Ni de lluny el que passa al Regne Unit o a Alemanya amb sistemes diferents en nacions i lands.

El Punt parla dels més de 300 màsters que es podran estudiar a les universitats catalanes. Amb perdó, un despropòsit. Calia fer màsters, però ben fets i no això Transformar programes de doctorat en màsters amb pocs alumnes i sense cap interès professional.

El Economista ens explica el litigi espanyol per aconseguir més recursos per a R+D a Brussel·les. El Programa Marc. A veure si se’n surten. Falta en fan. Negocio y estilo de vida ens explica una mica el nou programa llençat ahir a Madrid. El País li dedica un raconet. I El Mundo, aprofitant la seva estada a Madrid, entrevista al comissari Potocnik que ens anima i diu coses interessants.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació