Enric I. Canela

El govern ha presentat un requeriment d’incompetència al govern de l’Estat per les convocatòries Juan de la Cierva i Ramon y Cajal.

Argumenta als Acords de Govern d’avui:

Concretament, el Govern considera que el fet que aquesta convocatoria d’ajudes prevegi la contractació indefinida d’investigadors a les universitats, al marge de la legislació autonòmica, vulnera l’article 172 de l’Estatut.

Així mateix, la Generalitat manté que el Govern espanyol no es pot atorgar la creació de places permanents per a investigadors, sense que l’Agència d’Avaluació autonòmica intervingui en la selecció i avaluació dels candidats (articles 158 i 172 EAC), i recorda que la gestió i l’execució dels ajuts per als investigadors requereix la intervenció de l’administració catalana (art 114 EAC).

Ja vam discutir força aquest aspecte durant la negociació de la LOU. ERC i CiU ens oposavem a la pretensió del govern de fer aixcò per llei.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació