Vaig passar el dia d’ahir a Madrid, ja ho vaig comentar, així que ara recullo les notícies d’aquests dies.

Una del dissabte és la referència que fan El Mundo i El Periódico a la instal·lació a Viladecans del Centre Tecnològic per a la Indústria i l’Espai. Deixa el Campus de la UPC a Castelldefels.

Cinco Días deia dissabte que els joves espanyols no volen treballar mentre estudien. Una gran notícia. Els que estudien s’han de dedicar a estudiar i aprofitar els recursos públics que es poden a les seves mans. Malauradament alguns no poden econòmicament i han de treballar.

També dissabte, Expansión publicava que a partir de l’any vinent hi haurà beques Erasmus per als estudiants d’FP. I cobraran abans de marxar, no al tornar com passava fins ara. Bona notícia, ara només falta que les beques permetin viure.

En la línia de beques per a rics, La Razón publicava diumenge un article a rel dels 20 anys de l’Erasmus on justament diu que les beques només permeten sortir a fer l’estada als que tenen recursos. No ho entenc, 150 euros al mes permeten viure amb luxe asiàtic. De vegades els que dissenyen els ajuts sembla que se’n riguin.

Com ja he comentat abans, avui s’ha nomenat director general de Recerca a Ramon Moreno a rel de la dimissió d’en Xavier Henández. Justament El Triangle dedicava fa uns dies un article a la dimissió d’en Xavier Hernández. Potser si que l’Institut d’Arqueologia té alguna cosa a veure, potser és la gota que ha fet vessar el got, però jo tinc altres idees. L’Huguet no és ni de lluny la persona que ha de dirigir la Universitat i la Recerca.

Dilluns Cinco Días publicava un petit article sobre com es financen els estudis el americans. És una altra cultura.

El tema dels estudis d’enginyeria segueix ocupant espai. La Gaceta de los Negocios publicava ahir un article bastant obscur sobre el tema i El Economista criticava, negativament, a la Ministra Cabrera. Jo crec que el problema bé d’antuvi. Ja ho va embolicar la Ministra del Castillo, en tot cas a Mercedes Cabrera li ha mancat una mica d’agilitat. El Economista, que sembla un òrgan del Col·legi d’Enginyers Industrials, diu que el govern de l’Estat es vol carregar els estudis d’enginyeria. Quina mania. Sort que El País explica les coses correctament. Fa un excel·lent document on compara aquests estudis a diferents països. Que consti que no soc partidari de El País. Jo soc de l’AVUI.

Avui La Gaceta de los Negocios ens diu que el president Rodríguez Zapatero aposta per invertir en educació i en R+D+i. La veritat és que en R+D+i s’ha fet una millora en aquests dos anys últims. A veure si ara es reforça econòmicament a la universitat i a la recerca universitària. Es pot fer. Ara bé, demaneu comptes dels diners invertits.

L’European Research Council torna a ser notícia. La Gaceta de los Negocios, ABC i El Mundo ens expliquen que l’ERC ha dissenyat, dins del VII Programa Marc, un pla per evitar que els nostres millors investigadors marxin d’Europa. Donaran ajuts per a finançar projectes a investigadors joves. Ja ho sabíem, però ens ho tornen a explicar perquè ahir va estar per Madrid el president de l’ERC Fotis Kafakos.

Cinco Días publica un article d’Ignacio Ruiz-Jarabo. Fa una crítica política a la política científica espanyola. Certament Espanya no s’ha caracteritzat per la bona política científica, però els amics de l’articulista tampoc han fet gaire.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació