Del web de CiU

El portaveu del Grup Parlamentari Català (CiU) al Congrés dels Diputats, Josep A. Duran i Lleida, ha acordat aquest migdia amb el vicepresident segon del govern i ministre d’Economia i Hisenda, Pedro Solbes, que les empreses tindran un 50% de bonificació en l’Impost de Societats pels ingressos que obtinguin per la venda de patents en l’estranger i també que el Fons de Comerç serà deduïble fiscalment .

Així mateix, Duran i Lleida i Solbes també han acordat aquest matí la creació un grup de treball en el qual intervindran experts i representants de les pimes perquè siguin elles qui intervinguin en la concepció del pla simplificat de comptabilitat de les empreses. “Això no és cap tipus d’aportació econòmica per a les empreses ni de desgravació fiscal però sí que dóna resposta a quelcom que demanda el món empresarial que és la simplificació i la millor manera de garantir-lo és que la mateixa empresa participi en el procés de concepció d’aquest pla”, ha manifestat Duran.

Tots aquests acords entre el portaveu de CiU al Congrés i el ministre d’Economia s’han arribat a aquest migdia en una reunió que han mantingut al Congrés en la qual han estat acompanyats també del secretari d’Estat d’Hisenda Carlos Ocaña, i el portaveu d’Economia de CiU, Josep Sánchez Llibre.

Aquests acords es concretaran a través d’esmenes que CiU presentarà a Senat al Projecte de Llei de reforma mercantil en matèria comptable per a la seva harmonització internacional amb base en la normativa de la UE.

En acabar la reunió, en declaracions als mitjans, Duran i Lleida ha explicat que l’acord perquè el Fons de Comerç sigui deduïble fiscalment és “una notícia gratament positiva per a les empreses”.

També ha explicat que l’acord per a les empreses espanyoles rebin una bonificació del 50% en l’Impost sobre Societats pels ingressos que obtinguin per la venda de patents en l’estranger és per a incentivar la internacionalització però ha explicat que “com s’és conscient que la UE restringeix qualsevol ajuda a la internacionalització i al foment de l’exportació es presenta com suport a l’I+D+i perquè de fet tot el que té relació amb patents és suport a l’R+D+i”.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació