Enric I. Canela

Per endavant que no tinc en mal concepte al conseller Huguet. Crec que és una bellíssima persona i sé que és amable. Tanmateix no sap res o gairebé res d’universitats i de recerca. Amb tot podria resoldre les coses bé o millorar el que està passant. Però té un vici, parlar massa del que no sap.

El cúmul de despropòsits augmenta conforme va fent declaracions.

He llegit aquestes, que es poden veure a La Vanguardia en format digital,:

Primera. Seria un pas endarrera crear un departament només d’Universitats. I qui vol aquesta rucada? Es tracta de disposar d’un departament d’Universitats, Recerca i Innovació, que per cert, amb aquest o altres nom, crec que formava part del programa del partit del conseller, però que sembla ho ha oblidat per no molestar a bwana Montilla.

Segona. Està en sintonia amb els rectors de com ha d’avançar la universitat en recerca i vinculació amb el món de la empresa, al contrari del que succeeix a la resta d’universitats a Espanya que tenen una mentalitat retardada. Jo conec la universitat espanyola i em sembla que bastant més que l’Huguet. Puc dir dues coses: Espanya té universitats avançades i retardades i em sembla que no cal ofendre a algú cada vegada que s’obre la boca. La Universitat Autónoma de Madrid és una universitat retardada? Ha mirat el Sr. Huguet madrid+d que li dóna 50 voltes a tot el que té d’informació l’R+D+i català. Si us plau…

Tercera. Diu que “és cert que existeixen uns dèficits històrics”, ja que les instal·lacions són “obsoletes i les pitjors de l’Estat” perquè són heretades de l’època franquista. O sigui, el raonament és: les instal·lacions són dolentes perquè són heretades de l’època franquista. Quina bestiesa. Les instal·lacions de Catalunya no són les pitjors de l’Estat, fals. La mitjana de les instal·lacions catalana és bona, també comparativament amb les de la resta de l’Estat. El problema de Catalunya és de creixement i de manca de manteniment. La clau de moltes coses és la manca de manteniment. Sembla que ficar-se amb la resta de l’Estat dóna punts per a alguna cosa.

Quarta. A La Vanguardia en paper, no ho puc mostrar, l’Huguet diu que “empresaris i patronals li han demanat que mantingui l’estructura del departament i que estan preocupats per la possibilitat que pugui canviar-se. On són aquests empresaris i patronals tan intel·ligents? Deuen haver ensorrat les seves empreses; puc garantir que no conec ningú mitjanament informat que digui aquesta bajanada.

Diu que aquesta és la línia de Finlàndia, Dinamarca i que l’altra la del continent africà. No ens confonem. A Finlàndia la universitat i la recerca estan la ministeri d’Educació. A Dinamarca estan al ministeri de Ciència, Tecnologia i Innovació, una espècie de DURSI amb la innovació. Ni som idiotes ni ens agrada la demagògia.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació