Recullo avui les notícies de la premsa del divendres. La meva estada a Madrid em va impedir dedicar-me i la feina acumulada hi ha col·laborat a endarrerir aquest recull.

Com ja he fet notar, un dels temes del divendres va ser la crisi entre el món de la universitat i la recerca i el Govern de la Generalitat. Ho recollien La Vanguardia, El País, El Punt, El Punt (editorial), El Punt (divendres), AVUI, El Mundo

Entre les coses que va dir el conseller Huguet (i 2)estava el donar la culpa de moltes coses al conseller del Pozo i al conseller Castells. Del Pozo, elegantment, només ho ha titllat de deslleialtat. També s’ha criticat molt a la comissionada Blanca Palmada per la seva manca d’interlocució.En la mateixa línia, El Punt diu que els rectors de la UPF i la URV també es reuniran amb Montilla.

Alttra de les notícies recollides aquell dia és la del mecenatge de la Fundació BBBA al MedLab de l’Institut de Recerca Biomèdica del Parc Científic de Barcelona (UB) i la demanda del seu director, Joan Massagué, a les empreses per tal que donin més diners per a la ciència i també vol més incentius fiscals al mecenatge. Ho publiquen El Periódico, AVUI, La Vanguardia, El Punt, El País, Diari de Girona, ABC, El Correo español del Pueblo vasco, Expansión (i 2), La Razón, Diario Médico, Cinco Días.

El Punt explica que el Cogrés va aprovar que les autonomies puguin participar en la gestió de les beques. Esperem que això culmini en algun pas endavant en la línia de deixar les beques en mans de la Generalitat com diu la sentència del tribunal Constitucional.

Expansión dedicava un article a l’explosió de la biotecnologia espanyola. Recull l’opinió de diferents experts i assenyala quins són els nínxols més atractius, com ara el diagnòstic i els aliments funcionals. A Catalunya tenim l’oportunitat que ens brinda la Bioregió que pot afavorir diferents sinergies.

La Vanguardia i El País recollien les declaracions de Valentí Fuster animant als joves investigadors fetes com a conseqüència de ser investit Doctor Honoris Causa per la Universitat Complutense de Madrid.

Cinco Días explicava que l’R+D+i tornaran a ser prioritaris en els pressupostos generals de l’Estat per al 2008. Una bona notícia per a tots els que creiem que aquest és l’únic camí per entrar ràpidament en l’economia del coneixement.

El País deia quer els MIR volen dedicar una part de la seva jornada a la recerca. Això també és una bona notícia. Quanta més gent es dediqui a la recerca, sempre que els pressupostos hi acompanyin, millor per a tots.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació