Moltes de les coses que he comentat en articles anteriors han aparegut en la premsa de dissabte, diumenge i avui mateix. Realment el professorat i els investigadors podem estar “contents”. Hem aconseguit més titulars en tres dies que en els 10 últims anys. Felicitats conseller.

D’una o altra manera han parlat de la manca de diners, de la manca del Pla d’Inversions Universitàries, de com d’enfadats estan els rectors i els investigadors que veuen que els centres de recerca tenen els contractes – programa sense signar i veuen perillar la seva feina, de la manca d’ambició del departament d’Innovació, Universitats i Empresa. Del “sant sopar” entre conseller i directors de centres de recerca convocat divendres amb caràcter d’urgència al restaurant Les Set Portes, de com els científics han qüestionat i després ho han desmentit a la comissionada Blanca Palmada, de la necessitat de lideratge al departament del conseller Huguet, de com Huguet s’ha tret les puces de sobre i ha culpat als consellers Castells i del Pozo, de la necessitat d’un departament d’Universitats i Recerca, amb innovació, de com Huguet diu que això no és modern i que els països nòrdics (insisteixo en que hauria d’informar-se millor) ho fan com ell proposa. Tot això ho ha dit fent un parèntesi per demanar que els catalans busquem alternatives a Barajas, tot un detall de diplomàcia el del conseller. Dissabte eren La Vanguardia (i 2), El País, l’AVUI (2 i 3; editorial), El Periódico, ABC, El Mundo, i La Razón els diaris que recollien algun d’aquests aspectes. I diumenge ho feien La Vanguardia (i 2), El País, La Razón (i 2) també l’AVUI amb una entrevista al conseller Huguet. Avui dilluns, La Vanguardia parla de les assignatures pendents d’Huguet. Xavier Bru de Sala a La Vanguardia titula Universidad cadente. El Punt d’avui també parla del “sant sopar”. Josep Antich director de La Vanguardia no podia ser menys i publicava diumenge un editorial sobre aquest tema assenyalant la importància de l’R+D. També en la mateixa línia, El Punt publicava diumenge que Artur Mas demanava a Montilla que acceleri els pactes nacionals, entre els que hi ha el de la recerca. Conclusió un caos. Tot això no té pèrdua i esperem un ràpid redreçament de la situació.

L’informe de la proposta d’Informe de finançament universitari que vam aprovar divendres també ho recollia la premsa (ABC, La Gaceta de los Negocios, El Periódico, La Razón (i 2), El País).

ABC de dissabte publica la investidura de Valentí Fuster com a Doctor Honoris Causa per la Universitat Complutense de Madrid.

La demanda de més finançament privat per a la recerca per Joan Massagué així com els seus treballs sobre la metàstasi també ho destaquen encara diferents diaris (La Razón, ABC)

L’AVUI publica que Enric Banda deixarà la direcció de la Fundació Catalana per a la Recerca i Innovació  i que ocuparà aquest lloc Joan Comella, catedràtic de la UAB i àmplia experiència de gestió..

El Punt de diumenge comentava que el 64% de les universitats tenen un pla de docència virtual.

El Economista d’avui critica la situació universitària en el camp d’Internet. Es queden descansats, és el lloc on millor funciona. És veritat quequeden moltes coses per fer, però…

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació