Web de El Periódico

El Govern català va dedicar ahir més d’una hora a debatre els problemes del conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, el republicà Josep Huguet, amb els rectors de les universitats catalanes. Huguet, a petició pròpia, va al·legar davant José Montilla i els seus companys de gabinet que les queixes de falta de suport de la Generalitat expressades per la comunitat universitària són degudes a un “malentès”. I el president de la Generalitat li va demanar que agafi les regnes i que tot seguit dirigeixi el procés per calmar els rectors.

Huguet va recordar que des que dirigeix el Departament d’Universitats s’ha entrevistat amb els rectors en 17 ocasions.

El conseller va pronosticar que els canvis que farà en l’organigrama del departament serviran per restablir els ponts de diàleg amb la comunitat universitària. La intenció és fitxar un gerent i un subdirector d’Universitats. Alguns dels companys de Govern van interpretar que la reestructuració és un reconeixement implícit que no tot s’ha fet bé.

LIDERAR I ESCOLTAR Montilla va intervenir en la reunió de l’Executiu per demanar a Huguet que “lideri” el procés de reconciliació amb els rectors. Una opinió que va ser expressada per altres membres de l’Executiu català. El president va expressar clarament que no vol que el conseller deixi en mans de la comissionada d’Universitats i Recerca, Blanca Palmada, les converses per millorar les relacions amb la comunitat universitària.

En la roda de premsa posterior a la sessió de l’Executiu, el conseller de Política Territorial i ahir portaveu, Joaquim Nadal, es va limitar a afirmar que el president havia donat per superades les “petites ensopegades” i que el Govern català treballa “amb absoluta normalitat i a velocitat de creuer”.

En la reunió del Govern de Generalitat també van opinar el vicepresident Josep-Lluís Carod-Rovira, i els consellers Puigcercós, Castells, Tresserras i Geli. Tots van demanar a Huguet que escolti els rectors. A més a més li van recomanar que expliqui que des de l’any 2003 no ha parat de créixer la inversió en el sector educatiu superior i que, per tant, és injust que la imatge que es doni a la societat sigui la d’un Govern català despreocupat de la universitat.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació