Com ja he dit abans, ahir vaig ser tot el dia fora i per això no em vaig poder dedicar a les notícies.

Els temes no van variar molt respecte als d’aquest dies. Amb tot. Destaco una notícia. El Punt publicavca ahir que Joaquim Coello va estar nomenat president del Consell Social de la UB. Juan José López Burniol va dimitir fa uns dies i el govern de la Generalitat l’ha rellevat. Marxa un bon president.

La gran Buff continua. Ahir a Madrid vaig poder constatar que ningú entén el show muntat per la parella Huguet – Montilla. La Vanguardia publicava ahir que Montilla descarta recuperar la conselleria d’Universitats i Recerca. Diu que ell és el responsable d’organitzar el govern i que el nombre de departaments és raonable. No dic que no, però tenim el departament inútil: el de la vicepresidència que no serveix per a res i que va ser necessari crear en ser”degradat” en Carod-Rovira. Montilla no el va voler de conseller en cap i mira per on paguem les conseqüències les universitats i la recerca. El País recollia de forma més reduïda les mateixes idees. I encara més breument, l’ABC també ho comentava.

El Periódico publicava ahir una entrevista amb Huguet. Ara encara l’ha dit més grossa. Quan li pregunten perquè ha costat tant trobar un director general de Recerca no se li acut res més que dir que: Hi ha gent molt vàlida per ser-ho, però entenc que hi hagi pocs patriotes que s’arrisquin a treballar en un lloc on hi ha aquestes tensions. No volem cremar-nos, argumenten. Qui vingui a treballar a aquest departament ha de ser bàsicament un patriota amb un alt nivell cívic perquè sap que es pot cremar. Confon el patriotisme amb una altra cosa.

El País avui explica les aventures d’Huguet buscant directors generals (no es troben patriotes). De moment la comissionada Blanca palmada assumeix interinament les funcions de la direcció general d’Universitats. Ramon Alemany, segons el diari, no va voler acceptar el càrrec. Joan Comella no va voler ser director general de Recerca però es fa càrrec de la Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació. Això últim és una bona notícia. També en aquest diari es parla de la conferència d’en Mas-Colell que diu “el talent atreu recursos” (llegir-ho al web de Jordi Pujol). Ho va dir en una conferència al centre d’Estudis Jordi Pujol. De manera clara s’eixampla la diferència entre el perfil de l’antic conseller i d’Huguet. El Punt destaca que en aquesta conferència Mas-Colell diu que cal menys pessimisme i més estabilitat. El Periódico diu que Mas-Collel alerta de la possible fuga de científics. Tots corrents marxaran si poden. “Incentiu Huguet” els animarà.

E- noticies publica que Montilla (i el consell executiu) li dóna un toc d’atenció a Huguet. Es basa en la informació de La Vanguardia que diu que Montilla i diversos consellers li llegeixen la cartilla a l’Huguet. També El Punt ho destaca i La Vanguardia li dedica un llarg espai. Diu que perquè serveixen els pactes si després es llencen missatges desestabilitzadors. L’AVUI afegeix que Huguet fa autocrítica a l’executiu.

Avui La Vanguardia publica que a santa Coloma es construirà el campus de l’alimentació. Si tot va bé, la UB pot estar d’enhorabona. Feia gairebé 10 anys que s’estava treballant el tema i el problema era bàsicament de finançament. Sembla que la UB i la Diputació pagaran el desenvolupament.

La Gaceta de los Negocios publica que els rectors espanyols, després d’escoltar la presentació de l’informe sobre finançament universitari, que vaig fer jo mateix al plenari del Consell de Coordinació Universitària, demanen un compromís del Ministeri.

I sembla, segons El Mundo, que els enginyers volen protestar al govern, ara volen sis anys. El corporativisme no té límits.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació