A les notícies d’avui, com no podia ser menys, surt la crisi d’universitats i recerca. Avui al migdia ha tingut lloc l’entrevista d’Huguet i els rectors i per tant els diaris ho avançaven.

El País fa una llista de les deu mesures que els rectors demanen al conseller en una carta. La Vanguardia parla de 21 mesures. Són totes les coses lògiques, que més o menys ja comentava jo mateix en el comentari Calmar als rectors. El tema dels pactes nacionals em sembla una mica ridícul. El que cal és treballar. La prova de la ridiculesa de tot plegat és que el conseller vol conèixer les demandes dels rectors quan són conegudes fins i tot per l’ambaixador de Dinamarca a Xile. La Razón també parla de la reunió per aturar la crisi. El Periódico fa un breu comentari.

El Periódico publica un article sobre el futur campus de la UB a Santa Coloma. Projecte engrescador que només necessita diners. Les idees hi són, les persones també.

A l’AVUI el professor Cinto Ros Ombra-me-la, brillant economista i exsíndic fa un breu repàs d’unes quantes grans xifres de la universitat. M’agrada el seu cap.

El País, ABC, El Periódico en relació a l‘Informe de finançament que vam presentar l’altre dia, demanen un compromís financer abans d’estiu. Cal el compromís, però hi ha coses que es poden fer i altres no. Cal seure i analitzar xifres o fórmules.

Expansión i La Razón ens parlen de la pèrdua de competitivitat de la universitat europea davant d’EUA. Són conclusions de l’Informe de Pello Salaburu, exrector de la Universitat del País Basc i del que ja he parlat abans.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació