El cànon digital


Enric I. Canela

El País ens parla avui del cànon digital. Sembla que els ministeris d’Indústria i Cultura no es posen d’acord. Uns estan a favor d’evitar costos excessius als productes industrials (els dispositius electrònics), els altres volen fer “la rosca” a l’SGAE. Mentre l’usuari espera. La LISI mentre espera l’acord.

Personalment prefereixo que es penalitzi el pirateig abans que s’instauri un cànon que perjudiqui a qui no utilitza aquestes “pràctiques”.

Em semblaria correcte poder adquirir a través de la xarxa un capítol d’un llibre i no tot el llibre (parlo de llibres científics o tècnics). Igual que està bé comprar una canço i no tot un CD, potser milloraríem prestacions d’acord amb el que ofereixen les TIC i deixaríem de subvenir vividors.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació