Enric I. Canela

Aquests dies a rel de la “crisi” entre el món de la universitat i la recerca s’ha parlat de la manca de pressupost suficient. Els rectors se n’han queixat i segons informació de la Generalitat de Catalunya el pressupost de la DGR s’eleva fins als 152’5 milions d’euros, incrementant-se en un 22,1% respecte a l’any 2006 i en més de 3 punts per sobre de la mitjana dels últims 6 anys, que és del 18,8%. Els programes de recerca que reben més dotació pressupostària són els destinats a potenciar els centres de recerca: en total s’hi destinaran 49,2 milions d’euros, un 31,5% més que l’any passat.
He mirat els Pressupostos de la Generalitat per al 2007 i no acabo de veure gaire clares les partides. No estan prou explícites. Jo suggereixo que des del comissionat es faci un document com l’informe que l’any passat va preparar la direcció general de Recerca (veure resum del pressupost de la DGR per al 2006) i a més es comparin els dos anys. Era un document prou clar que permetria comparacions fàcils per als que ens hi dediquem. Jo crec que d’aquesta manera tothom podria parlar amb coneixement de causa. A més, la transparència és quelcom que s’ha d’exigir al govern.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació