Com ja publicava ahir en aquest bloc, agafant la versió digital, La Vanguardia del dimarts recollia les declaracions del rector de la UB dient que els “errors” de la Generalitat han trencat “una part important del treball construït durant 5 anys”. Sense comentaris. Màrius Rubiralta afirma, segons recull El País, que els errors d’aquests dies han trencat el que s’ha fet en cinc anys. Més encara veu utòpic intentar fer un pacte per la recerca. També en parlen breument El Punt i el Diari de Girona. Té més raó que un sant. Aquest matí parlava amb un dels líders de la recerca catalana i em deia alguna cosa similar: estem com fa sis anys o pitjor, em perdut tot el que s’havia aconseguit.

El Dossier Econòmic de Catalunya del dissabte publicava un article que diu que Catalunya cerca reduir el dèficit en la relació Universitat Empresa. Recull opinions d’en Mas-Colell i de diferents rectors i exrectors. Els discursos són diferents. Amb alguns discrepo, però tots són crítics amb el sistema actual. Defenses i atacs a l’excel·lència en recerca, elitisme versus populisme. Les estupideses que es diuen sobre com dir si la recerca és bona o dolenta són similars a dir que les lleis de Newton les ha de votar el Parlament per aprovar-les.

El Dossier Econòmic segueix amb la universitat i publica un article on parla de canviar el govern dels centres universitaris per fer-los més àgils. Parla amb en Francesc Solé Parellada, vicepresident de la Fundació CYD i amb alguns ex-càrrecs universitaris. Hi ha una defensa a derivar les activitats que requereixin més agilitat a Parcs i altres centres. Cal vigilar. La universitat no pot quedar-se en un reducte d’allò que no vol ningú per la incapacitat del sistema polític a fer els canvis necessaris. Tema apassionant: com abordar el canvi de la universitat. Aquest tema hauria de ser una prioritat en l’agenda política del president de la Generalitat.

Un projecte, és diu Aerochina i el lidera la UPC. Objectiu: el disseny conjunt d’avions entre la UE i Xina. Ho coordina Eugenio Oñate director Centre Internacional de Mètodes Numèrics en l’Enginyeria. Ho diu El País.

El Mundo d’avui recull unes declaracions de Jaume Pagès conseller delegat d’Universia. Ens explica el paper que vol jugar Universia. Nostàlgia, potser soc dels que vaig posar un granet de sorra al seu inici. La veritat és que tinc bons records de la majoria de la gent del Santander amb la que em vaig relacionar.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació