El Mundo publica una entrevista amb Antoni Torres premi Fundació Lilly de recerca biomèdica 2007. Antoni Torres és professor de la Facultat de Medcina de la UB i cap del servei de Neumologia i Al·lèrgia Resporatòria de l’Hospital Clínic. Explica la importància de la recerca bàsica. Coincideix amb els que veiem la recerca com un continuum, que és tan important la recerca bàsica com la clínica.

El País confirma que la comissionada Blanca Palmada anirà el consell executiu de la Generalitat. Això està molt bé. CiU vol que sigui de forma permanent i no només quan hi ha temes específics.

El País destaca les declaracions d’Antoni Castells que en parlar dels pressupostos de la Generalitat per al 2007 diu que les universitats poden tenir confiança en què seran prioritàries. A El Punt Carod-Rovira diu que és prioritari que els grups de treball sobre finançament i infraestructures universitaris tinguin la feina feta en un mes.

ABC i La Gaceta de los Negocios ens recorden que la LOU entra en vigor avui i que les universitats tenen tres anys per adaptar un seguit de preceptes: Estatuts i normes internes. Ben aviat sortirà el decret que regularà les acreditacions estatals, abans de quatre mesos. A final de setembre els de grau i postgrau i immediatament els que regularan el funcionament del Consell d’Universitats i la Conferència General de Política Universitària. Té molta feina el MEC, cal que s’afanyi i comencem a fer les reformes necessàries. No és aconsellable que les universitats comencin a fer Estatuts sense el desplegament de la LOU. També caldrà veure com afecta a la LUC. Al meu parer poc i caldria no tocar-la gaire.

ABC recull les conclusions del Grupo TIC de la CRUE que ha estudiat el paper de les TIC a les universitats i ha elaborat l’Informe “Les TIC al sistema universitari espanyol (2006)“. Denuncia les carències amb les que arriben de la secundària. El que està clar és que els requeriments formatius per aprofitar la universitat no els tenen els estudiants que caben la secundària. El podeu obtenir aquí. Un informe interessant i que recomano.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació