Del web d’EL Confidencial

Estudiar està deixant de ser sinònim d’alts ingressos. Almenys en Espanya. Ho diuen els últims estudis de l’OCDE, l’entitat que agrupa a les principals economies del món. Segons l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic, Espanya és el país del món industrialitzat en el qual més s’ha deteriorat la ‘prima’ que solen cobrar els empleats pel fet d’haver finalitzat els estudis universitaris.

La teoria econòmica accepta com provat que els alts nivells educatius tenen una doble ‘recompensa’ a causa de la major productivitat que generen en el sistema econòmic: majors salaris i menor desocupació. L’Enquesta de Condicions de Vida, de fet, assenyala que les persones amb estudis superiors perceben els majors salaris bruts per hora, superant-ne en un 33,5% al salari mig del total d’adults. Aquesta diferència, fins i tot, s’accentua en el cas dels homes amb estudis superiors, els salaris del qual per hora són un 44,4% majors que la mitjana|mitja. L’atur|aturada, de la mateixa manera, és sensiblement inferior. Un 6% entre els universitaris i un 10,1% entre els treballadors que no han superat els estudis primaris.

L’informe -del que s’ha fet eco el Servei d’Estudis de la Caixa- es refereix al període 1997-2004, i posa en relleu que al llarg d’aquells anys “la prima d’ingressos per estudis universitaris s’ha reduït de forma notable”, assegura la caixa d’estalvis catalana. Al contrari, en altres països de l’OCDE ha succeït al contrari.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació