Avui la Universitat torna a recollir notícies de les que no poden fer-nos feliços. La Vanguardia li dedica un editorial que titula Mediocre Universitat. Es basa en el rànquing de Xangai, rànquing molt mal fet però que no amaga la situació que estem patint i que prové de defectes estructurals del sistema universitari. Podem dir que manquen diners, però la universitat no té mecanismes per fer rendir eficaçment els recursos que s’hi posen. També La Vanguardia publica entrevistes amb Cristina Nadal i Jordi Galí. Provenen de Medicina de la UB i d’Esade respectivament. Gràcies a les beques de La Caixa han “sortit” a EUA. Comparen les situacions i veuen que a Catalunya es podria fer recerca de qualitat.

Demà El Mundo publicarà el seu particular rànquing de les carreres universitàries espanyoles. Tornarem a quedar bé. Barcelona i Madrid lideraran. Ara bé, a diferència dels rànquings que coneixem, aquí Madrid guanya. La veritat és que és un altre rànquing deficient. Una de les coses que puntua més és la densitat d’alumnes. Vull dir que ser demanada, una funció d ela proximitat, dóna punts.

El Punt diu que Montilla no ha convidat a la reunió de govern de la Generalitat a la comissionada Blanca Palmada. No s’està complint el que mana el Parlament. No deixa de ser un estil d’entendre el que és la democràcia. Tant El Punt com ABC expliquen que el text va estar a punt e ser manipulat afegint un “si s’escau” que no es va votar. Qüestions lingüístiques? No em feu riure.

Hi ha diners però manquen projectes empresarials. Els estudiants prefereixen assalariats que ser empresaris. Ho diu Expansión.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació