Del web de la UAB

La UAB obre la primera convocatòria de 109 beques predoctorals d’investigació per a personal en formació. Els becats s’incorporaran en programes de doctorat o màsters oficials i assumiran les tasques pròpies de la realització de tesis doctorals en grups de recerca per un període de 4 anys. El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 15 de juny de 2007. Més Beques de formació d’investigadors.

En la seva línia d’enfortir la investigació científica, la UAB ofereix 250 beques predoctorals per a la realització de tesis doctorals en tots els seus àmbits científics. Aquestes 109 beques que ara es convoquen pertanyen a la primera de les diverses convocatòries que aniran apareixent durant el 2007.

L’objecte d’aquesta convocatòria és concedir beques predoctorals d’investigació per a personal en formació, en el marc d’aplicació de les línies generals de la nova carrera acadèmica de la UAB. El personal investigador en formació s’incorporarà en programes de doctorat o màsters oficials per a la realització de tesis doctorals.

En el moment de l’adjudicació els beneficiaris de la beca han d’estar en possessió del títol de llicenciat, enginyer o arquitecte superior o d’un títol de grau equivalent de sistemes universitaris estrangers. La nota mínima de l’expedient acadèmic del candidat ha de ser igual o superior a 1,5. La beca tindrà una durada màxima de 48 mesos a partir de la data d’incorporació.

El termini de presentació de sol·licituds és del 7de maig al 15 de juny de 2007 i la relació provisional dels candidats seleccionats i els de la llista d’espera es farà pública el 4 de juliol de 2007. El dia 21 del mateix mes es farà pública la relació definitiva de candidats seleccionats i de la llista d’espera.

Podeu consultar els requisits, els procediments per a formalitzar la sol·licitud i l’oferta de beques en el nostre apartat de Beques de formació d’investigadors.

2 respostes a “La UAB convoca 109 beques predoctorals d’investigació per a personal en formació”

 1. a 10 maig 2007 a les 8:41 pau

  A mi m’ha cridat l’atenció de la convocatòria les següents coses:

  Fa pocs dies s’ha fet pública la convocatòria de les beques predoctorals de la UAB. D’aquesta convocatòria crida l’atenció diverses coses:

  1. Vulneren l’Estatut del Personal Investigador en Formació,pequè permeten realitzar el doble de crèdits permesos, dificultant la realització de la tesi en quatre anys.

  2. Per ara no són 250, sinó 109. Mai s’ha aclarit quan sortiran totes, amb quantes convocatòries, qui les financia (la Generalitat, el Ministeri, només la pròpia Autònoma, etc.)

  3. Desapareixen els criteris anteriors de selecció (segons expedient acadèmic, interès del projecte de investigació…). A part de tenir com a mínim un 1,5 d’expedient, el criteri principal és “les necessitats de cada departament”. Realment es lluita així contra l’endogamia?

  4. Si s’aposta per la investigació de qualitat, per què no s’aposta també per consolidar el personal investigador en formació existent? Amb aquesta convocatòria s’amplia la quantitat de becaris pre-doctorals, fent funcions de professorat i d’investigació a baix preu, amb un futur molt incert després de la finalització de la beca.

 2. a 10 maig 2007 a les 11:11 enriccanela

  Al meu parer, les universitats sense prou recursos, estan inventant fórmules precàries per tenir gent que faci la tesi.
  La carrera investigadora a Catalunya no està finançada. Caldria avaluar al personal investigador i fer contractes. Els contractes junior d’ICREA serien una bona solució, però se’n donen massa pocs.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació