Enric I. Canela

Ahir va sortir l’estadística sobre resultats d’R+D de l’INE. La nota de premsa destaca que la despesa en R+D va augment un 14% respecte al 2004, que s’han superat els 10.000 milions d’euros (l’1,13% del PIB) en aquest apartat. El sector privat contribueix en un 53,8%.

També que Madrid (1,82% del PIB), Navarra (1,67% del PIB), País Basc (1,48% del PIB) i Catalunya (1,35% del PIB)lideren, per aquest ordre, l’esforç en R+D.

El resultat detallats aporten més informació. Per exemple, el nombre global de persones dedicades a R+D va crèixer. O un aspecte que noi ens ha de sorprendre: Madrid s’emporta el 42,6% dels recursos de l’administració pública.

L’esforç espanyol ha passat de l’1,06 a l’1,13, mentre que el català de l’1,34 a l’1,35. No deixen de ser estimacions, esperem els resultats definitius, però sembla no hem fet gairebé res.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació