Del web de la UAB

La Universitat Autònoma de Barcelona organitza, el dijous 17 de maig pròxim, una trobada amb els responsables del personal acadèmic de les universitats espanyoles per debatre sobre la proposta de nova carrera acadèmica que recentment va aprovar el Consell de Govern de la UAB. La jornada tindrà lloc a la sala de Juntes del Rectorat a partir de les 11 hores.

L’objectiu de la trobada és debatre sobre els nombrosos canvis de dinàmiques i procediments que suposarà la posada en marxa,  el pròxim curs acadèmic 2007-2008, d’aquest model a la UAB.

El nou model de carrera acadèmica aprovat per la UAB pretén fer front a algunes de les deficiències de la carrera actual com l’excessiva durada (l’estabilització del professorat té lloc entorn dels quaranta anys) o l’excessiva orientació a la promoció de persones formades a la pròpia universitat

Aquesta nova carrera consta de dues etapes clarament separades i no connectades. La primera és de formació del personal investigador, té quatre anys de durada i el seu objectiu és la realització de la tesi doctoral. No es preveu, a continuació, que els nous doctors siguin contractats a la pròpia UAB, sinó en altres universitats, centres d’investigació o empreses. No hi hauran ja places d’ajudants o col·laboradors.

La segona etapa correspon a la carrera acadèmica del professor i s’inicia amb places de lector (professor ajudant doctor) de cinc anys de durada. En aquest cas amb continuïtat com places de professor permanent agregat (professor contractat doctor) o professor titular, equivalent al tenure track de les universitats anglosaxones.

El rector de la UAB, Lluís Ferrer, i la vicerectora de Personal Acadèmic, Ana Ripoll, seran els encarregats d’explicar el nou model de carrera acadèmica.

2 respostes a “La UAB presenta la proposta de nova carrera acadèmica als responsables de les universitats espanyoles”

  1. a 14 maig 2007 a les 8:46 David

    En principi la idea sembla molt bona. Cal però que es faci coordinadament amb altres universitats perquè acabi reeixint. Si només els doctorands de la UAB són els que s’han de buscar la vida perquè a la resta d’universitats són els doctorands propis qui copen les places, això a la llarga no serà efectiu, i fins i tot pot arribar a ser perjudicial pels programes de doctorat de l’Autònoma.

  2. a 14 maig 2007 a les 2:49 enriccanela

    Fet només des de la UAB no funcionarà. Jo imagino que algun intent de coordinació hi haurà hagut. De fet la LOU antiga ja poreveia això el que passa és que massa universitats estaven en contra i s’ha anul·lat amb la nova llei. Un pas endarrera.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació