L’òpera de València


Enric I. Canela

Ahir al vespre vam ser a l’òpera de València. Vam agafar l’Euromed a les 9 del matí i hem tornat avui amb el que surt d’allà a les 11 i 5 del matí. Sorprenentment sense cap endarreriment.

L’Or del Rhin, director musical Zubin Mehta, direcció d’escena La Fura dels Baus dirigida per Carlus Padrissa. Una orquestra de gent jove fantàstica. Posta en escena genial, minimalista, però amb un joc infogràfic de llum i color admirable. Musicalment excel·lent, els cantants amb bon nivell. Llàstima de demà no veuré La Walquíria.

Em pregunto perquè al Liceu al que estem abonats des de fa molts anys no aposten per la qualitat de les postes en escena? Recordo l’últim Or del Rhin, una posta en escena avorrida i sense cap gràcia. La diferència de diners és tan important com per convertir el nostre teatre en un teatre de segona? S’ha de voler ser a la avantguarda de l’art amb unes escenografies que avorreixen a les pedres i que estan fetes només per lluir al director d’escena, per fer que es parli d’ell. Potser que hi vagin a València i n’aprenguin.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació