Catalunya i Escòcia


Enric I. Canela

Avui en Manel Balcells ha escrit un article al seu bloc que m’hagués agradat escriure a mi. Parla d’Escòcia i de l’independentisme, de com Escòcia que ens mirava amb enveja ha aconseguit que siguem nosaltres els que pensem que ells són el model.

On és la diferència entre Catalunya i Escòcia? Segurament en el grau de respecte que tenen avui els pobles que integren el Regne Unit cap el que pensen els altres.

Avui vivim en un Estat en el que no es respecte o no s’admet el dret a l’autodeterminació. Jo no crec que els escocesos vulguin separar-se completament del Regne Unit però volen prendre autònomament les seves decisions, volen ser amos i senyors del seu destí i, probablement, mantenir forts lligams amb els altres pobles que integren el seu actual estat per voluntat pròpia i fins on ells vulguin.

Per què no ha de poder ho fer Catalunya. Jo vull poder decidir fins on arriba la unió de Catalunya amb els altres pobles de l’Estat. Segurament l’estretor dels lligams seria directament proporcional al grau de respecte que ells tinguessin a Catalunya i a la seva sobirania

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació