El Mundo publica un crític comentari sobre la treva que els rectors concedeixen a Huguet. Més que treva hi ha una qüestió eminentment pràctica, això s’ha d’acabar d’una vegada. Els rectors tenen un problema immediat, les obres que han començat i han de seguir i aquelles que no han començat però que haurien d’haver començat. Això, pel que he llegit sobre la reunió del passat divendres entre els rectors i els consellers Huguet i Castells, sembla que es resoldrà. I el problema relatiu al finançament del dèficit consolidat i el previst no és gaire problema, ja el pagarà el govern. Els mecanismes dels que s’ha dotat la Generalitat són tan eficaços que no existeix cap control  real. Uns rectors desemparats i un dèficit galopant. L’altre tema important és si Catalunya ha de liderar alguna cosa o no. Sembla que el govern ha decidit que no. La recerca universitària la dedicarem a innovar en àmbits aplicats com poden ser: les raons de ser dels castellers, com millorar els materials que es fan servir en els pals emprats en el ball bastons i altres temes propers a àrees influents del govern en els que segur que ens consolidarem com a referència mundial. El següent pas, ja en un àmbit extrauniversitari, serà tenir una selecció internacional de patacons, clar que sempre podem relacionar-ho i finançar algun projecte de recerca a l’INEFC.

El País i El Periódico recullen que el Centre Tecnològic de Química de Tarragona lligat a la URV ha rebut 10,2 milions d’euros a través d’un conveni entre el Ministeri d’Indústria i la Generalitat, estarà enllestit al 2008. TinetDigital ho recull àmpliament. M’alegra la notícia, però ara que penso a Girona costa molt més fer res, desconec la causa. Justament avui en feia referència parlant dels estudis de Medicina Miquel Duran a Edunomia. Ell i jo coincidim, com molts d’altres és clar, cal projecte estratègic que aprofiti les potencialitats del territori i dels que hi treballen.

La Vanguardia i l’AVUI, igual que e-noticies i El Periódico recull la notícia que ja comenta ahir en aquest bloc sobre el probable nomenament de Joan Majó com a director general d’Universitats. El País a més afegeix que aviat es produiran nous nomenaments en l’àrea de la comissionada.

Avui alguns diaris (El Punt, l’AVUI, La Razón, 20 minutos)parlen de l’Institut de Ciències del Cosmos creat per la UB. Fa temps que funciona i agrupa un bon grup de bons investigadors, a50. No tinc dubte que és el més potent de Catalunya i no sé si d’Espanya. Aquesta plataforma els permetrà fer-se un lloc preeminent a l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya i aconseguir recursos de l’Agència Espacial Europea.

El Mundo sempre proper a les tesis contràries al govern de l’Estat parla del problema dels enginyers i Bolonya publica un article que vol ser relativament neutre del president del Col·legi de Camins, Canals i Ports.

El Santander premiat per l’ONU (Cinco Días, El Mundo) per la seva tasca en favor de les universitats. A Botín se li va ficar al cap treballar en això i quan aquest home vol una cosa l’acostuma a fer bé.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació