Enric I. Canela

Una crítica a Madrid+d sobre l’endarreriment espanyol en l’adaptació al procés de Bolonya, és a dir la convergència a l’Espai Europeu d’Educació Superior.

La crítica es basa en el “Bologna Scorecard 2007” del que ja vaig parlar en aquest bloc el 22 de febrer. Les dades no s’han publicat, es farà demà a la reunió de ministres a Londres, però sembla que El Mundo ha tingut accés i ho ha publicat.

El que diu El Mundo i recull Madrid+d és al meu parer correcte. Jo diria que la crítica és justa però s’obliden que aquest procés l’hauria d’haver activat de manera més decidida el govern del PP del que era titular en el ministri responsable Pilar del Castillo.

Anem endarrerits i això no té remei. Diu que en la posició 40 sobre 48. Tot un èxit.

El ritme a partir d’ara està clar. D’aquí poc tindrem els decrets corresponents que derogaran els actuals. Això passarà al setembre si s’acompleixen, i així ho crec, les previsions del secretari d’Estat d’Universitats i Recerca.

Els experts consultats parlen de dèficit de finançament: la reforma no es pot fer a cost zero. Tenen part de raó, però el problema no és només de finançament és estructural. És cert que enguany no s’han posat diners al pressupost, però per a què? Per no posar en marxa res? El diners han de venir l’any vinent, aquí si que cal treballar.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació