Començo amb una notícia de La Vanguardia que m’ha alegrat. Llegeixo que a la UdG han canviat dos vicerectors i que la Política Científica la portarà Miquel Duran. El coneixem d’Edunomia. Sempre escriu el seu bloc amb molt bons articles relacionats sovint amb la recerca. En sap i té experiència. Serà bo per a la UdG. Un encert de la rectora Geli.

Seguim amb nomenaments. Expansión publica que Joan X. Comella, catedràtic de Biologia Cel·lular de la UAB, lleidatà nascut a l’any 1963, ha estat escollit pel patronat director de la Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació. Joan X. Comella ha dirigir l’ANEP i la Fecyt. Un encert per part del comissionat proposar un científic de la vàlua i experiència de Joan X. Comella.

El País comenta avui com els estudiants europeus tenen por que el grau no sigui finalista i per aconseguir la qualificació professional calgui el màster. Ho diu la Unió Europea d’estudiants. De fet, i agafant el model al que va Espanya, temen que als quatre anys del grau calgui sumar un mínim d’un any de màster. La universitat no ho vol, però el corporativisme gremial, com el del col·legi d’Enginyers ho està intentant. Mercedes Cabrera diu que el grau ha de permetrà l’ocupabilitat. Això últim també ho recull La Gaceta de los Negocios.

El Periódico El Punt publiquen el que ja deia ahir en aquest bloc, els estudiants i alguns professors de la UPC protesten pel trasllat dels estudis d’Enginyeria al Campus del Besòs. El rector Giró diu que això representarà un guany de 70.000 m2.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació