Enric I. Canela

El Punt d’avui publica una carta d’un manresà, Joan Mateu, que fa una crítica a la universitat, a i defensa i lloa a Josep Huguet. Una persona valenta i honesta. Parlem més vall. Joan Mateu critica l’accés a la universitat, pregunta qui fa les hores de classe, classes paral·leles explicant la mateixa assignatura i mitja dotzena d’alumnes per classe. Demana rigor amb els recursos públics. Demana endreçar la universitat, retornar el prestigi, etc. Una vegada més algú es permet criticar allò que coneix poc, si més no ho sembla. No li discuteixo ni una coma de la carta. De tot hi ha. En alguns llocs el que passa és escandalós, però en altres el sistema és modèlic. És com dir que el tren no funciona, el que significa posar en el mateix sac RENFE i FGC. Sense treure-li la raó en alguns punts, erra en pensar que Josep Huguet pot resoldre això. Des del primer dia el conseller va organitzar un desgavell. Si hagués proposat una, una sola mesura per millorar, jo diria bé. Ja va començar amb els despropòsits a l’hora de muntar equip. Li va fer una jugada, de senyor valent i honest, a Pilar Dellunde, pregunteu-li. Això no ho fa ni el Putin. Que parlin els que van entrevistar-se amb ell per formar equip, per això va tenir tant d’èxit. No se li va passar pel cap altra cosa que dir que calia ser patriota. Ha desmuntat l’estructura de l’antic DURSI i ara a veure com s’arregla això. Ni als addictes al seu propi partir, els del món universitari és clar, en parlen bé. Ha aconseguit la unanimitat. Té un gran mèrit, ho ha aconseguit en pocs dies. Està desfent el sistema de recerca. Jo recomano als que vulguin tenir un diagnòstic mínimament correcte del que passa a la universitat que llegeixin l’Informe sobre finançament del sistema universitari espanyol (es pot baixar d’aquest bloc). També poden llegir el treball que Daniel Samoilovich va fer per a la Fundació CYD (es pot baixar d’aquest bloc). Veurà com universitaris diagnostiquen correctament els problemes i assenyalen les solucions. Dubto que Huguet hagi llegit això. Sr. Mateu no es pot posar tot en el mateix sac, tampoc dir que muntar un desgavell inútil és ser valent i honest. I si ho fos, no és suficient, cal competència professional. Jo a això li dic una altra cosa. I soc dels més crítics amb el funcionament de la universitat. Demano rigor, retiment de comptes dels recursos públics, però també respecte a la feina feta i als que creiem em la importància de la universitat. Això li manca a aquest govern, com a conjunt, ja que em consta que algun conseller hi creu. I treballo a la universitat i per la universitat bastant més de 12 hores al dia.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació