Enric I. Canela

Avui, gràcies a Madrid+d, he descobert el Rànquing mundial d’universitats webomètrics. Aquest rànquing, que ha elaborat el Cibermetrics Lab del CSIC, mesura el impacte a la xarxa de les universitats. Mescla diferents indicadors que mesuren el volum i impacte del web de cada universitat. La cosa té el seu interès, però no acabo de veure si mesura alguna altra cosa relativa a la qualitat de la universitat a banda de la seva presència a la xarxa. Cert és que mesura cites i impacte.

La Taula de discrepàncies entre rànquings mostra coses sorprenents. Allà veiem que l’Imperial College of London està al lloc 9è al rànquing de THES, al 23 al de Xangai i al 672 al rànquing webomètircs. La primera universitat espanyola és la Complutense, la segona la se Sevilla i la tercera la de Barcelona. No acabo de veure a l’Imperial College per darrera d’aquests universitats, o de la de Vigo, per citar una altra.

Jo no el coneixia tot i que es va posar en funcionament al desembre. No sé si en Miquel Duran (Edunomia) l’ha analitzat. No recordo que l’hagi citat. M’agradaria saber que n’opina.

2 respostes a “El rànquing webomètrics de les universitats”

  1. a 23 maig 2007 a les 5:29 Edunomia

    Webometria i metarànkings…

    El blogger Enric Canela comenta que ha sortit una nova edició del rànking webomètric, que mesura l’impacte dels webs de les Univeristats. Fa temps ja en vaig parlar, d’aquest assumpte, i vaig dir que hi havia d’aprofondir. Malaurad…

  2. a 23 maig 2007 a les 6:15 enriccanela

    Miquel,
    Vaig buscar si el tenies i no el vaig trobar. Vaig mirar malament. Ja m’estranyava. En aquest cas la mida té un pes enorme. A mi no m’agrada gens, però pot tenir una virtut si es popularitza, les universitats es preocuparan més del seu web. Per exemple, el de la UB fa i així surt.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació