- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

El rànquing webomètrics de les universitats

Enric I. Canela

Avui, gràcies a Madrid+d [2], he descobert el Rànquing mundial d’universitats webomètrics [3]. Aquest rànquing, que ha elaborat el Cibermetrics Lab del CSIC [4], mesura el impacte a la xarxa de les universitats. Mescla diferents indicadors que mesuren el volum i impacte del web de cada universitat. La cosa té el seu interès, però no acabo de veure si mesura alguna altra cosa relativa a la qualitat de la universitat a banda de la seva presència a la xarxa. Cert és que mesura cites i impacte.

La Taula de discrepàncies entre rànquings [5] mostra coses sorprenents. Allà veiem que l’Imperial College of London està al lloc 9è al rànquing de THES, al 23 al de Xangai i al 672 al rànquing webomètircs. La primera universitat espanyola és la Complutense, la segona la se Sevilla i la tercera la de Barcelona. No acabo de veure a l’Imperial College per darrera d’aquests universitats, o de la de Vigo, per citar una altra.

Jo no el coneixia tot i que es va posar en funcionament al desembre. No sé si en Miquel Duran (Edunomia) [6] l’ha analitzat. No recordo que l’hagi citat. M’agradaria saber que n’opina.