Avui ABC publica un article de Valentí Puig que titula Por fin el bachillerato zapaterista. L’article critica el fet que la societat actual castiga la cultura de l’esforç. S’aprova encara que no es faci res o no se sàpiga res. Tant és, el fracàs és que la gent suspengui i no que no aprengui. És evident que quan la gent suspèn alguna cosa falla, però si s’aprova sense que hagi aprés el fracàs és doble. Entres en un cercle viciós de difícil ruptura. Diu l’articulista, no és qüestió de gastar més sinó d’incentivar més. És una crida contra l’igualitarisme esterilitzant. L’acompanya un article (ABC) que rebla el clau: el bachillerato cada vez peor. Té raó, la secundària no funciona.

Diferents diaris (El País, ABC, Cinco Días,) publiquen que La Caixa, Caixa Catalunya, Caixa Manresa i Caixa Sabadell amb l’Ajuntament de Sant Cugat i la Societat Empresarial de Sant Cugat s’han unit a ESADE per crear la societat Creapolis que tindrà com a objectiu construir un Parc empresarial a Sant Cugat. El Parc començar+a a funcionar al 2008. La inversió serà de 39,5 milions d’euros.

El Economista en explica com Israel inverteix en R+D, l’article compara el que fan amb el que fa Espanya. Indubtablement el model és un exemple. Al costat (El País, ABC) Catalunya destinarà 211 milions d’euros (120 per a la innovació i la resta per a la internacionalització per atreure inversions). Catalunya està en el lloc 82 de les regions europees darrera de Madrid, el País Basc i Navarra en el rànquing d’innovació. Huguet reconeix que, tot i anar bé les empreses, la innovació no. Diners, està bé, hi ha alguna política darrera?

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació