Del web de la Universitat Autònoma de Barcelona

Amb el títol “Biocat, un projecte de país”, el Dr. Manel Balcells va presentar la Fundació Biocat als assistents al XIX Dinar a Casa Convalescència, un acte organitzat el passat 22 de maig per la Fundació Biblioteca Josep Laporte i la UAB i patrocinat per Pfizer.

Durant la seva conferència el Dr. Balcells, President de la Comissió Executiva de la BioRegió de Catalunya, va exposar el nou model de desenvolupament regional que significa Biocat, i que neix amb l’objectiu de contribuir a millorar la qualitat de vida dels ciutadans de Catalunya mitjançant l’impuls dels sectors de la biotecnologia i la biomedicina. Segons Balcells, aquests són camps on Catalunya pot competir a nivell internacional. En aquest context, Catalunya ha estat present amb estand propi, al costat del d’Espanya, a BIO (Biotechnology Industry Organization), la principal convenció biotec del món celebrada el mes de maig a Boston (EUA) i participarà com a país convidat a BioAsia 2008, que es farà a Hyderabad (Índia), a més de visitar la bioregió BioTurku (Finlàndia) el proper mes de juny. El Parc de Recerca de la UAB és una de les institucions que hi col·laboren.

Balcells va afegir que la BioRegió de Catalunya, tot i que té potencial per arribar a ser un biocluster, i que està treballant en la dinamització dels sectors biomèdic i biotecnològic mitjançant la creació d’empreses i la formació, entre d’altres activitats, encara ha de millorar, però, en aspectes com la transferència de coneixement i la gestió de patents.

Biocat, amb un any i mig de vida, té com a patrons al President i al Vicepresident de la Generalitat, a més d’altres representants del govern català, de l’Ajuntament de Barcelona, i d’entitats i empreses relacionades amb l’àmbit de la biomedicina i la biotecnologia, com la UAB. Segons Manel Balcells, ha de ser un projecte de llarg recorregut, per sobre de qualsevol forma de partidisme. 

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació