Enric I. Canela

El dia anunciava en aquest bloc el problema que plantejava la situació d’alguns investigadors del Programa Ramon y Cajal a Catalunya. Avui TV3 ha tingut accés a una carta on els investigadors denuncien la situació i li ha dedicat un bon espai als telenotícies. L’altre dia el director general de Recerca se’ls va treure de sobre, avui a TV3 s’ha mostrat preocupat i disposat a ajudar. Quina força tenen elks mitjans per fer canviar les opinions dels polítics.

Tant costava l’altre dia comprometre’s i començar a buscar la solució? S’havia compromès el conseller Solà, crec que això compromet al govern, fins i tot a aquest, o és que no són els mateixos? La paraula del govern ha de ser sagrada.

El tema es senzill de resoldre. Només cal que es reuneixi amb els vicerectors de les universitats, anar estudiant cas a cas, veure quins es quedaran a les universitats i quins no i fer un programa per aquests en els centres de recerca de Catalunya. No en qualsevol lloc. El que cal es potenciar allò que més ens convé. No ens sobren els investigadors i a més si estan ben formats, ben avaluats i volen continuar fent recerca a Catalunya.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació