Enric I. Canela

Al govern actual de l’Ajuntament de Barcelona hi ha massa bocamolls. He llegit una notícia de Vilaweb del 24 de maig demostra una vegada més la inequívoca voluntat de l’Ajuntament de Barcelona de prendre el pèl als ciutadans.

Vilaweb ens recorda que al juliol del 2004 el tripartit municipal va aprovar una mesura de govern, presentada pel regidor de Ciutat del Coneixement, Jaume Oliveras (ERC), comprometent el govern de la ciutat a fomentar el programari lliure i a fer migrar els sistemes de l’ajuntament i d’organismes dependents al programari lliure. Així mateix, el Consell Rector de l’IMI va acordar, tot just fa sis mesos, d’instal·lar, d’una manera generalitzada, als ordinadors de l’administració municipal, el paquet ofimàtic lliure i gratuït Open Office, capaç de fer les mateixes funcions que el Microsoft Office.

Doncs bé, segons fonts de l’administració, fer servir exclusivament programari lliure seria massa car. El Consell Rector de l’Institut Municipal d’Informàtica de Barcelona (IMI) ha acordat de comprar sis mil llicències de Microsoft Office 07 per 524.000 euros a fi de renovar els paquets ofimàtics dels treballadors de l’ajuntament, que ja tenen deu anys (Office 97). Fonts de l’IMI han dit a VilaWeb que passar ara a fer servir exclusivament programari lliure com l’Open Office resultaria massa car, perquè moltes aplicacions depenen de Microsoft. No dic que no tinguin raó, cert que em manquen dades, però el que no tenen és sentit del ridícul.

No cal donar-li moltes voltes. El comportament habitual de l’Ajuntament és apuntar-se a allò que fa progre, fer manifestacions trencadores, si pot ser contra el sistema per aparentar estar a l’esquerra de no sé sap que i després instal·lar-se en el conservadorisme més absolut. No complir res del que diuen Si s’analitza cadascuna de les manifestacions que fan i després es mira el que realment han fet, la cosa queda clara. La credibilitat a l’alçada del betum.

4 respostes a “Ajuntament de Barcelona. Programari lliure o com prendre el pèl als ciutadans”

 1. a 26 maig 2007 a les 4:20 David

  Bona reflexió. També podríem encabir dins aquesta categoria les polítiques de promoció de la bicicleta i els transports sostenibles… això sí, anant en un Audi A6 i bloquejant un pàrquing municipal perquè hi ha un miting a la vora.

 2. a 26 maig 2007 a les 5:07 enriccanela

  Fa dies que tinc ganes de parlar de bicicletes. Cada vegado que baixo de l’autobús, allà a Balmes – Diagonal, estic en risc de què m’atropellin. Les promocionen malament i per llocs inadequats. A mi m’agrada molt la bicileta, però un dia em van haver de portar a urgències perquè em va atropellar una per una vorera. Em va deixar conmocionat.

 3. a 27 maig 2007 a les 4:47 David

  També hi estic d’acord. Després d’unes quantes sessions de bicing he arribat a la conclusió que la xarxa de carrils bici que hi ha a Barcelona és totalment inadequada per la previsible demanda del servei.

 4. a 27 maig 2007 a les 6:26 enriccanela

  Ahir va sortir un estudi a madrid+d http://www.madrimasd.org/informacionidi/noticias/noticia.asp?id=30417&tipo=g
  que parla del preu del programari lliure i del comercial. La clau. Ja en parlaré.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació