Del web de la Generalitat de Catalunya – Balanç del 6 mesos de govern
Entre les accions que el govern de la Generaliatat diu que ha realitzat en els 6 mesos que porta he seleccionat les seguents que afecten a l’àmbit d’aquest bloc. Com podreu veure destaca que en donar protagonisme es cita al Comissionat per a Universitats i Recerca. Com a negatiu en Universitats que res no s’ha resolt encara. En recerca avancen coses que ja estaven funcionant fa temps. Tindran recursos? Ja ho valorarem.

EDUCACIO

12. El Comissionat d’Universitats crea, amb la participació de les universitats, set comissions mixtes per abordar els reptes més urgents de la Comunitat universitària

El Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, mitjançant del Comissionat d’Universitats, ha posat en marxa set grups de treball per tal de concretar d’acord amb les universitats proposades per desenvolupar en diferents àmbit de la política universitària. El set grups de treball son: política de personal, política científica, innovació, espai europeu d’educació superior i programació acadèmica, model de finançament, infraestructures i l’avaluació del sistema universitari català.

14. Projecte de llei sobre l’exercici de les professions de l’esport a Catalunya.

És el primer text d’aquestes característiques de tot l’Estat. Estableix de manera expressa les quatre professions que queden regulades, determina les titulacions que són necessàries per al seu exercici i atribueix a cadascuna d’elles el seu corresponent àmbit funcional general.

Amb aquesta normativa també es vol acabar amb l’intrusisme en el sector esportiu i marcar uns criteris clars sobre una activitat professional que comporta certs riscos per la salut.

En aquest sentit, la llei vol garantir als ciutadans que les activitats d’entrenament, ensenyament, direcció i gestió en l’àmbit de l’esport estan desenvolupades per persones que tenen el nivell de formació adequat a les exigències de cada tipologia d’activitat, posant un èmfasi especial en la protecció de les activitats desenvolupades pels menors d’edat, les persones grans, les persones amb problemes de salut i els practicants d’activitats esportives de risc.

COMPETITIVITAT

4. Nous centres d’innovació i recerca:

  • · Centre de recerca en ciències òptiques
  • · Mouse Clinics
  • · Centre Tecnològic de la Química
  • · Institut de Recerca de l’Aigua
  • · Instal·lació de Biologia Estructural Proteòmica
  • · Institut Català de Ciències del Clima (IC3)

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació