El País d’avui publica que la Generalitat convoca per demà a les universitats per acordar les inversions del PIU en 620 milions d’euros. El pla seria 2007-2013, és a dir 7 anys, a 88,5 milions d’euros de mitjana anuals. La quantitat anual és raonable i tot depèn de com es distribueixi. Cal comptar amb la capacitat de gestió d’inversions de les universitats per any. Fa uns anys, quan m’encarregava d’aquests aspectes a la UB, el límit estava entre 15 i 20 milions d’euros anuals i la UB tenia un equip de mida regular. M’agradarà conèixer quines són les prioritats. Jo tinc les meves a veure si coincidim. També diu El País que aviat s’acordaran els fons que s’han d’acordar en els contractes programa amb els centres de recerca. Això és urgent, han passat cinc mesos de l’any.

Avui ABC publica una petita nota fent referència a la mort de Josep M. Puig Salellas. Mereixia alguna cosa més. Clar que es tracta de l’edició de Madrid.

El Punt recull que la Generalitat dota amb 250.000 euros la divulgació científica. Ho recollia ahir amb detall en aquest bloc.

El Mundo ens diu que en ple debat sobre el finançament de la universitat pública, els cursos d’estiu són un exemple de patrocini. Clar que el principal receptor és la universitat de l’Estat Menéndez y Pelayo. A la UB anem fent amb els nostres Els Juliols de la UB. No crec que ens puguem queixar massa, clar que s’està fent una bona feina.

Ahir a Notícies de la premsa en parlava en aquest bloc, avui ho diu El Punt, el 90% dels científics no creuen que la seva feina s’arribi a conèixer. De fet són els científics joves i desencisats els que opinen això. I tenen raó, crec jo. L’estudi està fet sobre 259 joves científics. Em sembla que El Punt recull la notícia d’altres diaris, com sovint faig jo, i no té a mà l’estudi original (està explicat a Terra, Cinco Días i Madrid+d. És un treball encarregat per la Federació de Joves Investigadors – Precarios a Catalunya D-recerca, on no surt la notícia (o jo no la sé trobar).

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació