Enric I. Canela

Acabo d’escoltar al Telenotícies de TV3 que el conseller Huguet i la comissionada Blanca Palmada han arribat a un acord amb el rectors de les universitats públiques sobre el pla d’inversions universitàries. Ho comentava ahir en aquest bloc a les Notícies de la premsa. Un pla de 7 anys i relativament ambiciós. Demà sabrem els continguts, espero.

Ja havia comentat que la solució era inevitable, els rectors tenien la paella pel mànec. Huguet no es podia permetre el luxe de tenir els rectors aixecats. Demà compareix al Parlament a petició de CiU i ha de portar alguna carta a la mà. Li deia jo fa un parell de dies al gerent de la UB, tranquil que això està fet, l’Huguet no té més solució que passar per l’adreçador..

Aquest acord pot mantenir als rectors callats un temps, som al juny, els pressupostos s’aprovaran al Parlament al juliol, s’estan començant a preparar els del 2008. Com s’aborda el dèficit econòmic acumulat? Com es resol el que es produirà el 2007? Com es planteja el pressupost 2008 per no generar més? Que passa amb la recerca? Hi haurà un pacte econòmic amb els centres de recerca per anar tirant o es plantejarà una autèntica política de país?. De totes formes jo d’ells no callaria, no per demanar simplement sinó per tenir ràpidament a les mans respostes coherents sobre política universitària.

Sobre la taula hi ha un Pacte Nacional per la Recerca. Estic en contra absolutament de signar cap pacte si abans no veig uns pressupostos dignes i l’inici d’una política seriosa. I així ho defensaré. Vull immediatament una llei que creï l’Agencia de Recerca de Catalunya. És el primer pas per gestionar adequadament els centres. Ara no vull una llei de la Ciència, d’això ja en parlarem. El pamflet que es va fer a l’època de Solà no es pot aprofitar. Semblava un programa electoral. Cal fer foc nou i escoltar al sector, no només a les universitats i centres de recerca, que també. Cal plantejar que és innovació. Però d’això hi ha gent que en sap molt. Jo els escoltaré primer abans de dir res.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació