Enric I. Canela

Les queixes de les unversitats per la supressió del pressupost dels fons destinats a l’adaptació al procés de Bolonya havien estat intenses. Sembla que el govern de l’Estat rectifica. No acabo de veure que les xifres indicades a l’article estiguin bé. El pressupost total de les universitats espanyoles deu voltar els 6.000 milions d’euros. Aquesta quantitat no té cap sentit. Em sona a una suma demagògica de coses que res tenen a veure amb el procés de Bolonya.
Traduït del web Madrid+d

L’adaptació de les titulacions espanyoles a un model comú per a 46 països denominat Espai Europeu d’Educació Superior (EEES) és el tema més recurrent a totes les universitats. No solament preocupa quins títols s’inclouran, la seva durada, les seves competències professionals, la seva homologació… sinó també d’on sortiran els diners per finançar una reforma de tals dimensions.
Els rectors ja han avançat que es necessita, com a mínim, un augment d’entre el 0,1% i el 0,12% del Producte Interior Brut (PIB) per adaptar els nostres estudis al marc comú.

El Ministeri d’Educació i Ciència (MEC) és conscient d’aquesta necessitat. Per això, el secretari d’Estat per a l’Esport, Jaime Lissavetzky, ha anunciat en la Comissió d’Educació i Ciència del Senat que la partida pressupostària dedicada a aquest capítol per al pròxim any augmentarà previsiblement un 20%. En euros, el percentatge equival a més de 547 milions.

Durant 2006, el MEC va invertir 2.187 milions d’euros en l’Espai Europeu. Les comunitats van aportar 800 milions, mentre que l’Executiu central va posar la resta. Bona part del pressupost va permetre la posada en marxa de 530 nous màsters que van començar a funcionar l’octubre.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació