Enric I. Canela

Ahir llegia que Lluís Recoder de CDC, alcalde electe per Sant Cugat del Vallès, amb majoria absoluta, deia que no, que no és el moment sense estar al govern de Madrid. Tesi que, segons deia el mateix diari és la que defensa Artur Mas. Avui Josep Maria Pelegrí d’UDC defensa que cal deixar que UDC marqui el pas igual que UDC ha respectat a Xavier Trias. Aquest és un tema que pel que sembla s’ha de debatre entre Artur Mas i Josep Antoni Duran Lleida.

Jo tinc la convicció que ara no es pot entrar al govern de l’Estat. No estic per principi en contra de fer-ho, però si soc absolutament contrari a entrar sense estar al govern de la Generalitat. Jo pertanyo a CDC i CDC és un partit que té com a objectiu Catalunya i, naturalment, col·laborar fins allà on pugui en fer que l’Estat funcioni bé, però sense oblidar en cap moment que som un partit sobiranista o si més no així ho crec, altrament no hi seria.

Entrar al govern de l’Estat és corresponsabilitzar-se de l’acció del govern de l’Estat i això no ho podem fer sense la força que dóna el govern de la Generalitat. CDC no pot ser una comparsa del govern de l’Estat amb Montilla al capdavant del govern de la Generalitat. No fins que l’Estat no hagi resolt un seguit de deutes que té amb Catalunya i no parlo només ni principalment de diners.

Altra cosa ben diferent és ajudar a la governabilitat de l’Estat, sense estar la govern, des de la nostra actual modesta posició, pensant en Catalunya i en els catalans. Quant millor funcioni I’Estat, quan més democràtic sigui, quan més respecte hi hagi entre tots, millor per Catalunya Amb la nostra feina també ajudem així a tots els espanyols. Ningú no dubti que jo estic a favor d’implicar-me si cal en millorar les coses, de col·laborar a millorar el funcionament de l’Estat, però no és això.

Que ningú no es confongui, una cosa és donar suport a un candidat i l’altra és acceptar una decisió d’aquest tipus. Jo no ho penso fer.

Conclusió: no hem d’entrar. En aquest moment a CDC no se li ha perdut res allà i no ha de fer campanya a les eleccions generals amb aquest objectiu.

2 respostes a “Ha d’entrar CiU al govern de l’Estat? Ara no”

 1. a 01 juny 2007 a les 3:32 Joan Arnera

  Etsic d’acord amb tu, Enric. No penso pas que CiU hagi d’entrar al govern. És evident que en Duran sí que ho voldria, però em sembla que seria un greu error… fins i tot des d’un punt de vista de pura estratègia política (partidista)
  I una pregunta: ¿a CDC no us plantegeu obertament de trencar la federació? Des del meu punt de vista seria molt convenient, i no repercutiria pas excessivament en els resultats electorals de Convergència… fins i tot, al contrari, us faria guanya vots (a un servidor, per exemple, li recaria enormement de votar la gent d’Unió -sé per on es mouen, i quins amics tenen-, i en canvi em sentiria prou còmode votant una Convergència en solitari).
  A més, en quatre dies Unió acabaria integrada al PP, de manera que l’espai nacionalista el mantindria CDC sense cap mena de dubte.
  Què, no us hi animeu, a Convergència?
  Salut

 2. a 04 juny 2007 a les 8:29 enriccanela

  He estat fora i sense poder fer gaire més que llegir el correu.
  Com é spúblic i notori hi ha qui creu que cal trencar amb UDC. També, com pots imaginar, tot i estant a disgust amb UDC es pensa que separats es perdria força.
  Jo si la política se supedita als interessos d’UDC acabaré aviat.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació