TV3 la nostra?


Enric I. Canela

El Noguer publica TV3 i el programari en castellà. Té raó, cada vegada és TV3 sembla una televisió de fora. Ja no és aquella televisió fresca, que tenia com a objectiu fer una cosa diferent, catalana. Ara s’esforcen en fer brillants programes com “El català de l’any” pamflet propagandístic d’El Periódico.

No saben ni parlar. Castellanitzen tot. Tampoc no fan la correcció adequada dels anuncis. Avui mateix escolava la publicitat de “Marraqueix” i no de Marràqueix. Segueixen parlant de “pateres” en lloc de pasteres. Ho fan llegint o sigui no improvisen. Quan parla el corresponsal la cosa és horrorosa. Els locutors esportius destrossen el llenguatge i ningú els corregeix. Recordem el llenguatge curós d’en Puyal. Fa pena veure com parlen de “magrebins” en lloc de magribins. Confusió entre liderat i lideratge. No segueixo, la llista pot ser immensa. Només cal que us fixeu, no cal fer gaire esforç. Tothom té dret a trepitjar el català.

Sorpresa perquè utilitzen programari en castellà? El que haurien de fer és un pla de qualitat.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació