Enric I. Canela

ABC explica avui que ahir la Conferència General de Política Universitària, en la seva reunió constituent, va decidir els marges en el que s’han d’incrementar els preus públics (no taxes com diu la premsa) el proper curs.

Per altra banda també va acordar l’augment de places a Medicina, però a Catalunya no augmentaran. Ja es va cometre l’error de fer créixer l’oferta aquest curs i això va ser un error, ja que això deteriora les pràctiques. La Medicina no són només classes magistrals.

Avui el Consell d’Universitats, en la seva reunió constitutiva, estudiarà el projecte de Reial Decret, ja mencionat en aquest bloc, relatiu al procediment d’acreditació de professorat funcionari.

Traduir del Web de l’ABC

Les taxes universitàries per al pròxim curs podran pujar entre un 2,4 i un 6,4 per cent. Aquesta és la forquilla acordada ahir pel Govern i les comunitats autònomes en la primera reunió de la Conferència General de Política Universitària.

El mínim és el que marca l’Índex de Preus al Consum (IPC) interanual i el màxim ve determinat pel resultat de sumar quatre punts a aquest índex. En relació amb el curs que ara acaba, la pujada mitjana|mitja se situarà al voltant dels 35 euros per curs complet.

Els preus públics dels nous estudis de postgrau establerts s’actualitzaran amb la mateixa taxa de variació.

Després de la decisió d’ahir, seran les comunitats autònomes les que, mitjançant el corresponent decret, estableixin els preus de les matrícules per als seus territoris. Algunes autonomies recullen diversos graus d’experimentalitat per fixar els seus preus; d’altres tan sols determinen dos esglaons. En tots els casos, el pagament es fa per crèdits (cada any es pot cursar un màxim de 60).

D’altra banda, la Conferència va aprovar la proposta de places públiques presencials per al curs 2007-08 realitzada per les comunitats autònomes i que ascendeix a 292.215. Aquesta xifra suposa un augment de 60.000 places respecte a la matrícula de nou ingrés del curs 2006-07, que va ser de 232.475 alumnes, encara que en xifres absolutes és lleugerament inferior a causa del descens del nombre d’alumnes.

El total de places aprovades per a les diplomatures és de 130.020, el que suposa un augment d’unes 19.000 places respecte a la matrícula d’aquest curs. Per a les llicenciatures, l’oferta és de 116.030, al voltant de 14.500 places més que en la matrícula del curs 2006-07.

Medicina és l’àrea que més creix, amb un increment del 5,48%. Això significa que, per a 2007-2008, se’n proposen 4.732 de nou ingrés.

D’altra banda, el Consell d’Universitats debat avui el nou model d’acreditació del professorat com a pas previ per al seu accés als cossos de funcionaris: titular i catedràtic d’Universitat. Aquest model ha estat dissenyat pel Ministeri d’Educació en desenvolupament de la LOU i substitueix l’habilitació.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació