Enric I. Canela

Ningú no podia pensar que en poc més de sis mesos de govern el govern de Catalunya aconseguiria un triomf tan espectacular. L’artífex: Joan Saura.

El conseller Saura amb una gestió brillant, movent-se davant les dificultats amb habilitat i agilitat insospitades ha aconseguit que el Mossos d’Esquadra, salvant qualsevol diferència individual, agents i comandaments, milers de mossos i familiars (La Vanguardia) s’unissin per clamar tots alhora demanat la dimissió de conseller. Deu ser una manera de fer ecologista i d’esquerres i ni els Mossos d’Esquadra ni altres com jo no podem entendre-la. No estem preparats per seguir les fineses intel·lectuals d’aquest conseller que de Richelieu envejaria si visqués.

Un conseller de Participació que aconsegueix una abstenció rècord, un conseller d’Interior que aconsegueix en sis mesos una crisi policial mereix el nostre reconeixement. La Guardia Civil investigant a la Policia catalana. Què més podem demanar? Com diu en Murphy, somriu que demà pot ser pitjor.

6 respostes a “Catalunya amb Saura aconsegueix un nou record Guiness”

 1. a 07 juny 2007 a les 10:47 Ferran

  Hola Enric,
  si vols compartir les teves entrades amb més gent ara ho pots fer a Politi.cat http://politi.cat. Espai on tots els que ens interessa la política catalana enviem i compartim els nostres links preferits i fins i tot els votem i comentem.
  Salut i espero veure’t aviat a http://politi.cat 🙂

  Ferran

 2. a 07 juny 2007 a les 1:14 enriccanela

  Fet. El que passa és que no torno a escriure el mateix.

 3. a 22 juny 2007 a les 6:03 JOANGIL

  Saura ha dignificat els Mossos d’Esquadra.

  Mentrestant la Dreta catalana de CiU tapava les tortures que surten en un informe d’Aministia Internacional, Saura posa càmeres perquè no pasi (i perquè no s’enviin acusacions falses) i dignifica al cos. Mentrestant uns ho tapaven, altres, amb dos pebrots, en perdó, ho ensenyen.

  Això del prestigi mai ho entès, deu ser perquè és un concepte mundà i que depèn de postulats dretans. Jo crec en la dignitat. El prestigi més igual. M’interessa més el ciutadà.

 4. a 22 juny 2007 a les 6:56 enriccanela

  La polícia s’ha dignificar a casa. La gent ha de tenir confiança en els seus cossos de seguretat, res en contra de la disciplina però si en convertir-la en un circ. En aquest cas sento discrepar, no és un problema d’esquerra o dreta, és un problema de seriositat. Tant als supostas d’esquerra com de dreta, tant és, hi ha corruptes, imbècils, intel·ligents, etc. La llei dels grans nombres s’acompleix sempre, però el que cal és ser discret i no empastifar a tothom, el desprestigi afecta al cos i no als culpables.

 5. a 22 juny 2007 a les 7:11 JOANGIL

  Com t’he dit anteriorment, el terme prestigi és molt difús. La dignitat del cos és ser el que ha de ser. una policia democràtica, de seguretat. No, una policia dictatorial, de repressió. I s’han donat molts casos d’aquest tipus. Per tant, em sembla bé que Amnistia Internacional i el Saura ho haguin posat a la llum pública, quan els sectors juvenils de l’Esquerra més radical ja ho advertien. Això és dignificar, canviar el que no es fa bé o de forma correcte.

  Per altra banda, poses ènfasis en la discreció, que segurament, es pot substituir pel que he entès, per tapar-ho i solucionar-ho de portes endins. Doncs ja et dic jo, que de portes endins no es soluciona gaire cosa, més aviat es tapa de cara a la galeria, i es continua amb els mateixos vicis, típics, de la Guàrdia Civil.

  Els polítics actuen quan la opinió pública pren consciència dels temes, ja que sinó, no farien pas res. El poble té el poder. De canviar governs per exemple. Per tant, si no surt a la llum, no hi ha pressió social, si no hi ha pressió social, dubto que res varii. I més amb la direcció polititzada ja que són cossos del país, i no privats com podrien ser-ho els de vigilància. I amb això no estic dient que ser estatals no estigui bé, millor això que res.

 6. a 22 juny 2007 a les 8:53 enriccanela

  Si jo etic d’acord absolutament en aquest principis. Naturalment. REs adir que es faci públic, un cop resolt. No s’ha de tapar res, però això no s’ha fet bé.
  I malauradament el poble no té el poder. La manipulació és norma. I no ho dic només pels polítics.
  Un exeple de discreció, crec perquè no soc cap expert en aquestes coses, és el francès. Em sembla que allà no es fan aquestes coses i no és la Guardia Civil.
  Jo el que penso és que l’actuació de Saura no ha fet cap favor als Mossos. I tant de bo m’equivoqui.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació