El diari Levante parla de l’informe Indicadores Bibliométricos de la Actividad Científica Española (1990-2004) publicat per la Fecyt. Ho fa per assenyalar el bon paper de la Universitat de València. Jo destaco que el primer lloc en nombre de document publicats l’ocupa la Universitat de Barcelona i la segueix a molta distància la Universitat Complutense de Madrid. L’informe és llarg d’estudiar. El tinc al despatx en paper. Llàstima que no estigui a la xarxa, si més no, no l’he sabut trobar.

El Economista publica que un de cada tes universitaris té un treball poc qualificat. Diu que es malbarata el talent. Hi ha un problema de fons. Manca mà d’obra qualificada, però del nivell de FP i es produeixen molts titulats universitaris en carreres d epoca sortida. Certament està molt bé estudiar el que t’agrada, però també cal una mica de sentit pràctic. Per altra banda manquen programes per ajudar a motivar als joves per tal que agafin determinats estudis. Al Regne Unit ja se’n van adonar i intenten motivar als joves a estudiar ciències i enginyeries.

Ho comentava ahir en aquest bloc, avui El Punt recull la queixa a l’UAB dels investigadors i professors sense plaça fixa. Li van lliurar un manifest al rector.

El Economista diu que Espanya, país invitat al Saló de la Innovació de París no presenta ni una sola empresa que innovi. Si no ho veus no ho creus.

Ho recull Cinco Días. Ja fa dies que Farmaindustria es queixa i reclama canvis per poder innovar, fer R+D. Les xifres empitjoren. Les empreses no invertiran en R+D si no preveuen fer rendible la inversió i la política espanyola va en contra d’això. Conclusió: no anem bé per aquest camí. Aquest és un dels sectors més innovadors i on encara tenim empreses. Ara estem fent el possible per afavorir les multinacionals i carregar-nos les nostres.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació